Ρωσία κατά Ερντογάν-Αν μας πουλήσει για τους S-400 τον τελειώνουμε

666
Αν μας πουλήσει για τους S-400

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας και το αδιέξοδο που βρίσκεται η Άγκυρα με τους S-400 προχωρά Ρώσος αναλυτής με βαθιά γνώση του παρασκηνίου. 

“Ο Πούτιν έχει τον τρόπο, και πιστέψτε με, θα κάνει τον Ερντογάν να πληρώσει αν εφαρμόσει “Μοντέλο Κρήτης” για τους S-400″ τονίζει και αποκαλύπτει όντως πολύ σημαντικά πράγματα.

Οπως φαίνεται, ο Ερντογάν και η Τουρκία θα τελειώσουν σύντομα είτε για τις ΗΠΑ είτε για την Ρωσία. Και στο τέλος ίσως αλλάξει και μορφή η χώρα αυτή.

Η Τουρκία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία

Είναι γνωστό πως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν.

Ταυτόχρονα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χ. Ακάρ, εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να εφαρμοστεί ένα “Μοντέλο Κρήτης” για τους S-400 ώστε να μαλακώσουν οι τεταμένες σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Τούρκοι αξιωματούχοι μιλώντας στο Bloomberg έδωσαν την εντύπωση πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να συμβιβαστεί στο θέμα των S-400″

Στο σημείο αυτό ο Ρώσος αναλυτής εξηγεί τι είναι το “Μοντέλο Κρήτης” και τι έγινε με την Κύπρο και πως κατέληξαν οι S-300 στην Ελλάδα.

Για να συνεχίσει o Kerim Has λέγοντας:

“Παρόλ’ αυτά υπάρχει το θέμα των Κούρδων της Συρίας PYD/YPG που η Άγκυρα τους θεωρεί “τρομοκρατική οργάνωση. Είναι επίσης γνωστό πως αρκετά μέλη της κυβέρνησης των ΗΠΑ διάκεινται φιλικά προς τους Κούρδους.

Ο Πούτιν κρατάει γερά” τον Ερντογάν με τους S-400

Αν κοιτάξουμε από την ρωσική πλευρά, τι θα έλεγε ο Πούτιν;

O Eρντογάν έχει κολλήσει μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας λόγω των S-400. Είναι ένα κρίσιμο σημείο όπου όλα τα σενάρια τον οδηγούν σε αδιέξοδο. Αν αφήσει τους S-400 λόγω των αμερικανικών πιέσεων  και λόγω “φόβων πολιτικής επιβίωσης” πάλι θα έχει σημαντικά προβλήματα.

Ο Ερντογάν στέλνει σήματα ότι θα “θάψει” τους S-400 υπό την εφαρμογή ενός “Μοντέλου Κρήτης” αλλά αυτό το σχέδιο είναι απίθανο να το δεχτεί το Κρεμλίνο τη στιγμή μάλιστα που θα πουλήσει στην Άγκυρα και νέα συστήματα S-400.

Ο Ερντογάν αν τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο, θα πληρώσει βαρύ τίμημα.

Η Ρωσία τον “κρατάει” με πολλά πράγματα όπως:

  1. Η απόπειρα πραξικοπήματος, (Τι γνωρίζουν οι Ρώσοι;)
  2. Η συμφωνία σχετικά με την Ιντλίμπ
  3. Η συμφωνία Gazprom-BOTAŞ
  4. Οι Κούρδοι της Συρίας
  5. Τα αρχεία του ISIS που ο Zarrab μετέφερε σε βαλίτσες στην Ρωσία. (Αυτή είναι αποκάλυψη. Μέχρι τώρα δεν είχε γίνει τίποτα γνωστό σχετικά με αυτό το θέμα)

Εγκλωβισμένος μεταξύ Ακάρ-Σοιλού;

Και καταλήγει λέγοντας:

“Ο Ερντογάν βρίσκεται στην μέση ενός πολέμου εξουσίας στην Άγκυρα. Δεν είναι τυχαίο πως ο δολοφόνος του Ρώσου πιλότου απελευθερώθηκε πρόσφατα από την φυλακή. Ο Ερντογάν βρίσκεται ανάμεσα σε μια σύγκρουση Akar-Soylu”.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως όντως η Τουρκία φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Ρωσία για δεύτερο Σύνταγμα αντιαεροπορικών συστημάτων S-400. Αυτό είχαν αναφέρει τουρκικές και ρωσικές πηγές λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Άγκυρα και Μόσχα έχουν ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις τους για την παράδοση ενός δεύτερου Συντάγματος S-400. Μένει μόνο μια τελική υπογραφή που χρειάζεται από την πλευρά της Τουρκίας και η αγορά θα ολοκληρωθεί”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας