Πυριτιδαποθήκη η FYROM: Κατασχέθηκαν χιλιάδες όπλα με προορισμό τους Αλβανούς στην γείτονα

1923
FYROM

Μεγάλο φορτίο όπλων κατέσχεσε η Υπηρεσία Ασφαλείας του σερβικού στρατού στην περιοχή του Πρέσεβο, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τ/σ.
Το φορτίο που ανακαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, περιελάμβανε χιλιάδες πολεμικά τυφέκια, αυτόματα όπλα, όλμους και χειροβομβίδες.
Ο οπλισμός επρόκειτο να μεταφερθεί στα Σκόπια, με πληροφορίες από σερβικά μέσα να αναφέρουν πως παραλήπτης του φορτίου ήταν μεγάλο αλβανικό κόμμα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο σέρβοι πολίτες, αλβανικής καταγωγής, που προσπάθησαν να περάσουν τα όπλα από παράνομα κανάλια.
Οι σερβικές αρχές εικάζουν πως τα όπλα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης στην ΠΓΔΜ, ή για πραξικόπημα, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμφύλιο.
Για «λάδι στη φωτιά της εύθραυστης πολιτικής κατάστασης στην ΠΓΔΜ» έκανε λόγο ο σέρβος πρωθυπουργός Αλεξαντρ Βούτσιτς, τη στιγμή που η Υπηρεσία Ασφαλείας του σερβικού στρατού προειδοποιεί για αυξημένη μετακίνηση αλβανικής καταγωγής πολιτών από περιοχές των Βαλκανίων προς τα Σκόπια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας