Πρόταση–βόμβα για τον Επ. Κορκονέα: Κινδυνεύουν να «σπάσουν» τα ισόβια

1015

Με μια πρόταση – βόμβα, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε «σπάσιμο» των ισοβίων για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, προχώρησε η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει τον βασικό κατηγορούμενο από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε, εφόσον αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Κορκονέα να σπάσουν τα ισόβια, στα οποία καταδικάστηκε πρωτοδίκως, και σε λίγα χρόνια να βγει από τη φυλακή.

Ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας τόνισε πως η πρόταση του κύριου εισαγγελέα έδωσε απαντήσεις σε ζητήματα που απασχόλησαν το δικαστήριο όλο αυτό το διάστημα.

Η διαδικασία ξεκίνησε με διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τον Βασίλη Σαραλιώτη και στη συνέχεια άρχισε η αγόρευση του κύριου εισαγγελέα που μεταξύ των άλλων είπε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και πυροβόλησε βρισκόμενος σε κατάσταση θυμού. «Αποδεικνύεται πως δεν υπήρχε άμεσος δόλος να σκοτώσει τα άτομα που ήταν απέναντί του» επεσήμανε και πρόσθεσε πως ο Γρηγορόπουλος ήταν ο άτυχος της στιγμής!

«Οι υπόλογοι εξακολουθούν να μη λένε την αλήθεια και προσπαθούν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα», είπε μεταξύ των άλλων ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτηρίζοντας αντιφατική την πρόταση του κύριου εισαγγελέα.

Για τον έτερο των κατηγορουμένων Βασίλη Σαραλιώτη ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του θεωρώντας ότι δεν έχει καμία συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Απέχει ο ψυχικός κόσμος του πρώτου και του δευτέρου κατηγορούμενου. Ο πυροβολισμός προέκυψε εντελώς ξαφνικά από τον Επ. Κορκονέα και ο δεύτερος κατηγορούμενος δε θα μπορούσε να τον αποτρέψει. Το συμβάν είναι εντελώς συγκυριακό, συμπτωματικό, συμβάν ανοησίας θα το χαρακτήριζα… Δεν υπάρχει συνέργεια».

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η απολογία του Βασίλη Σαραλιώτη που επέμεινε ότι λυπάται και ότι δεν έχει καμία ευθύνη ή συμμετοχή. Ομοίως απαντώντας στην έδρα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επανέλαβε ότι νιώθει λύπη και συντριβή για ότι συνέβη.

Το Δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Μαρτίου, όταν και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση εντός Μαρτίου είναι στις 26, ωστόσο φαίνεται αρκετά απίθανο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας