Τέρμα η πλάκα

1966
λεβεντόπαιδα

 

Λοιπόν τέρμα η πλάκα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Και αν κάποιοι, ιδιαίτερα δημοκράτες, αριστεροί, κομμουνιστές, παρακολουθούν αφ’ υψηλού  με «κατανόηση» και με αρκετή «συμπάθεια», αλλά μέχρις εκεί, αυτό που γίνεται με τις διώξεις πολιτικών προσώπων και αγωνιστών, ας το ξανασκεφτούν.

Ιδιαίτερα όσων η ηλικία επιτρέπει τη ανάκληση καταστάσεων του παρελθόντος, ας το σκεφτούν δυο φορές.
Το πρόβλημα δεν είναι η δίωξη Λαφαζάνη και των υπόλοιπων αγωνιστών. Είναι και η δίωξη αυτών.

Η στόχευση είναι μακρύτερη. Έτσι και αλλιώς ξέρουν ότι οι συγκεκριμένοι διωκόμενοι δεν πρόκειται να υποκύψουν.
Το πρόβλημα είναι η δημοκρατική εκτροπή που διαφαίνεται προκειμένου να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί των κυβερνώντων και των δανειστών. Το να διώκεις επικεφαλή δημοκρατικού κόμματος, ανεξάρτητα αν συμφωνείς η διαφωνείς, είναι πολύ σοβαρό ζήτημα.

Το πρόβλημα είναι ότι σε ολόκληρη τη Ευρώπη διαμορφώνεται ένα πιο αυταρχικό θεσμικό πλαίσιο για τη αντιμετώπιση των αντιδράσεων των λαών στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι επιλογές είναι που θρέφουν τη ακροδεξιά. Ας θυμηθούμε οι παλαιότεροι και ας διδαχθούν οι νεώτεροι. Δεν είναι για πλάκα αυτά τα πράγματα. Εδώ αναλαμβάνουν όλοι τις ευθύνες τους.

Η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται στη λεηλασία τις λαϊκής περιουσίας που στοχεύουν οι τράπεζες. Έχει όμως με τη επιλογή της αυτή ομολογήσει τη ήττα της. Ότι δηλαδή η αντίσταση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών έχει αποτελέσματα. Και αυτό είναι μια μεγάλη νίκη.

 * Ο Παπαδέας Χρήστος είναι Μέλος του ΠΣ ΛΑΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας