Πρόκληση Ακιντζί: Οι εγγυήσεις να αναθεωρηθούν μετά από 15 χρόνια!

1926
Ακιντζί

Ξεπουλάνε την Κύπρο. Συμφωνήθηκε πολυμερής χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία.
Μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η τοποθέτηση του ηγέτη του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί ότι το σημερινό απαράδεκτο αποικιακό σύστημα των εγγυήσεων Τουρκίας, Ελλάδας, Βρετανίας στην Κύπρο θα μπορούσε όχι να καταργηθεί, έστω, αλλά να αναθεωρηθεί (!) μετά 15 χρόνια, αφού, αφού θα έχουν παρέλθει τρεις προεδρικές θητείες, θέση που ισοδυναμεί με διαιώνιση του.
Προκλητικότατος, επίσης, ο Μ. Ακιντζί είπε πως συμφωνήθηκε στην πολυμερή διάσκεψη για την Κύπρο στις 12 Ιανουαρίου να συμμετάσχουν οι δυο Κοινότητες και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.
Πουθενά η Κυπριακή Δημοκρατία, πράγμα που, πέραν των άλλων, δηλώνει ότι το μόρφωμα που θα προκύψει ως λύση, θα είναι προϊόν παρθενογένεσης!
Το τραγικό είναι ότι τα ως άνω έχουν συμφωνηθεί όχι μόνο από τον αμετανόητο Ανανιστή Ν. Αναστασιάδη αλλά απ’ ότι φαίνεται και από την πλευρά της κυβέρνησης Τσίπρα.
Ολόκληρο το ρεπορτάζ από τη συνέντευξη Ακιντζί έχει ως εξής:
Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η θέση για κατάργηση των εγγυήσεων από την πρώτη στιγμή της λύσης, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι ούτε η θέση για καμία αλλαγή στο σύστημα εγγυήσεων μπορεί να είναι η λύση στο ζήτημα, αφού αυτή η θέση δεν γίνεται αποδεκτή από την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Τόνισε ότι θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος που θα γίνεται αποδεκτός και από τις δύο πλευρές.
Σύμφωνα με τον Ακκιντζί, το ζήτημα των εγγυήσεων θα μπορούσε να αναθεωρηθεί μετά από κάποια χρονική περίοδο.
Θα μπορούσε, είπε, να επανεξεταστεί μετά από 15 χρόνια, όταν θα έχουν παρέλθει τρεις προεδρικές θητείες, και αφού διαπιστωθεί ότι το σύστημα λειτουργεί ομαλά.
Αναφερόμενος στην σύνθεση της διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου, ο κύριος Ακκιντζί είπε ότι αυτό που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών είναι ότι θα λάβουν μέρος οι δύο κοινότητες και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.
Πρόσθεσε ότι με βάση την συμφωνία θα προσκληθούν και άλλες χώρες που σχετίζονται, εάν χρειαστεί.
Ενα μέρος που θα μπορούσε να προσκληθεί, είπε, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είναι είναι εκεί γύρω, κατά την έκφρασή του.
Η παρουσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είπε, θα είναι δευτερεύουσα συμμετοχή.
Δεν είναι αναγκαίο, πρόσθεσε, να εμπλέξουμε περισσότερους στη διάσκεψη, αφού όσοι περισσότεροι θα συμμετάσχουν τόσο περισσότερο θα δυσκολεύουν τα πράγματα.
Για λιγότερα από δέκα θέματα που παραμένουν άλυτα και τα οποία μπορούν να διευθετηθούν σε ένα πάρε δώσε, μίλησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζι στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ.
Είναι αναγκαίο το πάρε δώσε, είπε, αν θέλουμε να φθάσουμε σε λύση.
Αναφερόμενος στο εδαφικό, ο Μουσταφά Ακιντζί  δήλωσε ότι δεν έχουν συζητηθεί ονόματα χαρτών και  περιοχών, κάτι, όπως είπε, που αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο.
Πρόσθεσε ότι, αντιλαμβανόμενος τις ευαισθησίες που υπάρχουν για το εδαφικό, μπορεί, με καλή θέληση, να βρεθεί λύση, η οποία να αφήνει όλους τους κατοίκους ικανοποιημένους.
Πηγή του ρεπορτάζ: ΡΙΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας