Προελαύνουν και πάλι οι δυνάμεις του Χαφτάρ στη Λιβύη

2177
λιβύη

Την 1η Ιουνίου, οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ξεκίνησαν ανανεωμένη επίθεση προς την Τρίπολη, ξεκινώντας με την προσπάθεια να καταλάβουν το Γκαριάν, νότια της πόλης.

https://twitter.com/HasairiOuais/status/1267394879488958464?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1267394879488958464%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fslpress.gr%2Fsnews%2Fproelaynoyn-kai-pali-oi-dynameis-toy-chaftar-sti-livyi%2F

Συνολικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα 2 Drones, 2 συστήματα Pantsir-S1 και 50 οχήματα χρησιμοποιήθηκαν από τον LNA κατά την είσοδο του στο Al-asaba.

Αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν επίσης σε θέσεις της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας (GNA).

Σε μια αποκαλούμενη σαρωτική νίκη, ο LNA πήρε τον έλεγχο του Al-Asaba. Ο εκπρόσωπος Τύπου του LNA, Ταξίαρχος Ahmed Al Mismari, δήλωσε ότι ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης και ότι ο απώτερος στόχος ήταν να εξαλειφθούν οι πολιτοφυλακές στην Τρίπολη και επίσης να τερματιστεί η τουρκική εισβολή στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον Ahmed Al Mismari, μετά τηn κατάληψη του al-Asaba, οι δυνάμεις της GNA υποχωρούν από το Gharyan, ενώ τα αεροσκάφη και το πυροβολικό του LNA πλήττουν τις θέσεις τους.

Η GNA προσπαθεί να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του LNA, αλλά με περιορισμένη επιτυχία.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία φαίνεται να παραδίδει περισσότερο εξοπλισμό και στρατεύματα, ενώ ένα αεροσκάφος εναέριας επιτήρησης Boeing E-7T της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ταξίδεψε από τη Μάλτα στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το Libyan Observer, η «αποστολή» είναι, στην πραγματικότητα, 400 μισθοφόροι που αναπτύσσονται στη Λιβύη.

Συνεχίστηκαν τις πρώτες ώρες της 2ης Ιουνίου, οι αεροπορικές επιδρομές στο Gharyan από τον LNA , με 5 μαχητές του GNA να έχουν σκοτωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας