Πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις αθλητριών μετά τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου

1058
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Σπάνε τη σιωπή τους, η μια μετά την άλλη, οι αθλήτριες, έπειτα από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση της από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι Μάνια Μπίκοφ και Ραμπέα Ιατρίδου έκαναν τις δικές τους αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις που υπέστησαν.

Αρχικά, η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ, με ανάρτηση της στο Facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά πως, πριν από περίπου 30 χρόνια, όταν είχε τραυματιστεί στον ώμο, επισκέφθηκε γιατρό, ο οποίος πάντα της ζητούσε, αδικαιολόγητα, να βγάζει το μαγιό της, κάθε φορά που της έκανε ένεση ενζύμων.

«Την πρώτη φορά το έκανα, με αιφνιδίασε, δεν ήξερα γιατί το ζήτησε. Όταν βγήκα ρώτησα τις άλλες, μου είπαν ότι κ σε αυτές κάτι ανάλογο είχε ζητήσει. Δε μίλησα σε κάποιον άλλον. Στην επόμενη επίσκεψη το ίδιο. Τον κοίταξα κατάματα και τον ρώτησα γιατί; Αφού τον ώμο μου θα δείτε.. Μου απάντησε με υφακι γιατί, ντρέπεσαι; Ο συγκεκριμένος δεν με άγγιξε στο στήθος, την έβρισκε όμως να μας βλέπει», αναφέρεται στην ανάρτηση της Μπίκοφ.

Παράλληλα, αντίστοιχη ανάρτηση πραγματοποίησε και η Ραμπέα Ιατρίδου, η οποία αποκάλυψε την εμπειρία της με γιατρό που την εξέταζε γυμνή χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος.

«H αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης της Ολυμπιονίκη μας Σοφία Μπεκατώρου έσκασε σαν βόμβα λες και τα εγκλήματα αυτής της κατηγορίας είναι κάτι σπάνιο για την “πολιτισμένη” κοινωνία μας και όλοι δήλωσαν σοκαρισμένοι που ο Ελληνικός πρωταθλητισμός δεν είναι αγνός και δεν στελεχώνεται από ενάρετους ανθρώπους», αναφέρει η Ιατρίδου, και συνεχίζει:

«Ο γιατρός, μου ζήτησε αμέσως να μείνω με το εσώρουχο. Αφού έκανε σύντομες ερωτήσεις και με εξέτασε στο ειδικό κρεβάτι πιάνοντας συνεχώς το σώμα μου σε σημεία που δεν δικαιολογούσε η εξέταση, μου ζήτησε να σηκωθώ και να σκύψω. Στάθηκα αντικριστά του και πήγα να σκύψω εμπρός. Οχι μου είπε, όχι έτσι, θα γυρίσεις και θα σκύψεις μπροστά μου.Εκανα αυτό που μου ζήτησε και ο σιχαμένος στάθηκε ακριβώς πίσω μου και χούφτωσε με πρόφαση την εξέταση μηρούς και γλουτούς, Με ένα εξίσου σιχαμένο χαμόγελο μου συνταγογράφησε λίγο μετά φάρμακα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας