Πλειστηριασμοί : Μήνυμα αντίστασης στα ειρηνοδικεία ενάντια στην προωθούμενη από την κυβέρνηση καταστολή

1958
πλειστηριασμοί

Μαζική αγωνιστική παρουσία στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας είχε και σήμερα 22/11/2017 το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, παρότι οι πλειστηριασμοί δεν πραγματοποιήθηκαν και λόγω της αποχής όλων των συμβολαιογραφικών συλλόγων.

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας, όπου κανείς συμβολαιογράφος δεν παρουσιάστηκε για να σπάσει την αποχή τους, συμμετείχε και πάλι μαζικό και δυναμικό μπλοκ της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Δημήτρη Στρατούλη και Στάθη Λεουτσάκο και Παναγιώτη Σωτήρη, με χαρακτηριστικό αυτή τη φορά στοιχείο τη συμμετοχή δεκάδων μελών της νεολαίας ΛΑΕ. Επίσης συμμετείχαν μπλοκ διαδηλωτών του ΕΠΑΜ και του Δεν Πληρώνω, καθώς και η επιτροπή πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, οι επιτροπές αγώνα Ζωγράφου και Αιγάλεω καθώς και άλλες κινηματικές συλλογικότητες.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ, που το Οκτώβρη είχαν για πρώτη φορά μία παρουσία μέσω του ΠΑΜΕ, για τρίτη συνεχόμενη φορά δεν συμμετείχαν στις κινητοποίησεις.

Στο ειρηνοδικείο Αθήνας, καθώς και σχεδόν σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας, δεν υπήρξε εμφανής παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Όπως, όμως, ανέφεραν στην ISKRA στελέχη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών η σημερινή νηνεμία προοιωνίζει τη θύελλα της καταστολής, την οποία προετοιμάζει η κυβέρνηση σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα επιδιώξει από αύριο Πέμπτη, 23/11, με πρώτο βήμα τη συνέλευση των συμβολαιογράφων Αθήνας – Πειραιώς, να σπάσει την πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς, με όργανό της και πολιορκητικό κριό την ομάδα Ρούσκα και την γνωστή “μαφία των πλειστηριασμών”, που κερδοσκοπεί από την φτωχοποίηση και την δυστυχία του λαού.

Στη Θεσσαλονίκη ο συντονισμός συλλογικότητων κατά των πλειστηριασμών οργάνωσε συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι μπροστά στην τράπεζα Πειραιώς στην οδό Τσιμισκή και ακολούθησε δυναμική πορεία των συμμετεχόντων προς το ειρηνοδικείο και μαζικό μοίρασμα ανακοινώσεων στους κατοίκους και στους επαγγελματίες της πόλης.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τη σημερινή του κινητοποίηση έστειλε νέο μήνυμα στους τρόικα – τραπεζίτες – κυβέρνηση – μνημονιακή αντιπολίτευση, ότι ο αγώνας του κατά της αρπαγής πρώτων κατοικιών και όσων περιουσιακών στοιχείων έχουν απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά και στους κατεστραμμένους μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, θα συνεχιστεί. Και ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, παρά τη συκοφάντηση και τις προβοκάτσιες που δέχεται από το μνημονιακό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο και παρά τους μηχανισμούς ποινικοποίησης και καταστολής, που προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Επίσης ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί παρά την συμφωνία τριών υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Τσακαλώτος-Κοντονής-Τόσκας), και κατά συνέπεια του ίδιου του πρωθυπουργού με κολαούζους όλα τα μνημονιακά κόμματα, με τον πρόεδρο του συλλόγου συμβολαιογράφων Αθηνών -Πειραιώς, κ Ρούσκα, να προχωρήσουν τους συμβατικούς και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με την επιστράτευση ενάντια στο κίνημα των ΜΑΤ, δακρυγόνων και χημικών, καθώς και δικαστικών διώξεων και φυλακίσεων, με βάση έκτακτη ιδιώνυμη νομοθεσία, που θα προωθηθεί με άμεσες διαδικασίες για ψήφιση στη βουλή.

Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών θεωρεί ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση αποτελούν αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις ανώμαλων πολιτικών περιόδων της χώρας μας και έχει διακηρύξει ότι θα συνεχίσει να μαζικοποιεί, να επεκτείνει σ’ όλες τις γειτονιές και να κλιμακώνει διαρκώς τις δράσεις του, με στόχο να σταματήσει τα σχέδια κυβέρνησης, δανειστών και μνημονιακής Αντιπολίτευσης για την οικονομική εξόντωση των λαϊκών στρωμάτων. Ότι, επίσης, θα ακυρώσει στην πράξη όσα μέτρα καταστολής κι αν πάρει η κυβέρνηση.

Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών έχει ήδη ανακοινώσει νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του για αύριο 23 Νοέμβρη στη 1 το μεσημέρι στο θέατρο Ακάδημος, όπου θα γίνει η συνέλευση των συμβολαιογράφων Αθήνας-Πειραιά, αλλά και για τις 29 Νοέμβρη, ημέρα που τυπικά έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ότι θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, διαμηνύοντας για άλλη μια φορά, ότι η αρπαγή της λαϊκής περιουσίας δεν θα περάσει και ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά.

dav

 

πλειστηριασμοί4

 
πλειστηριασμοι1
dav

πλειστηριασμοί6

dav

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας