Περίεργη συνάντηση Φλαμπουράρη-Pyatt: Ενεργειακός δορυφόρος των ΗΠΑ και Ισραήλ η Ελλάδα

2050
pyatt

Περίεργη συνάντηση είχαν την περασμένη Τρίτη στου Μαξίμου ο Αμερικανός πρέσβης Jeffry Pyattστην Αθήνα με τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη .
Πληροφορίες κάνουν λόγο για το ενδιαφέρον των ΗΠΑ να καταστεί η Ελλάδα ανάχωμα απέναντι στους νέου ενεργειακούς σχεδιασμούς της Ρωσίας και ενεργειακός δορυφόρος στους Αμερικανούς και ισραηλινούς σχεδιασμούς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας «ο κ. Πάιατ επεσήμανε στον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη πως οι ΗΠΑ στηρίζουν τις αναπτυξιακές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας θετικά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και τη συμμετοχή Αμερικανών επενδυτών στην ομολογιακή έκδοση».
Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι επενδύσεις και η ενέργεια και «ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε πόσο κρίσιμη και χρήσιμη είναι για την Ελλάδα, η προσπάθεια που γίνεται στο ενεργειακό πεδίο, είτε αφορά το φυσικό αέριο, είτε τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, είτε τις έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Σε αυτό το πλαίσιο εξήρε το ρόλο της τετραμερούς (ΕλλάδαςΚύπρουΙσραήλΑιγύπτου) στον τομέα της ενέργειας».
Επίσης, ο Αμερικανός πρέσβης «επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των εταιρειών της χώρας του για επενδύσεις, όπως αυτές του Ελληνικού και των Ναυπηγείων», ενώ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε πως «οι ΗΠΑ υπερασπίζονται την καλή γειτονία των δύο χωρών, καθώς θεωρεί πως οι αγαστές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, αποτελούν σε μεγάλο βαθμό, “κλειδί”, για την ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας