Παραιτήθηκε ο Α.Διαματάρης. “Κομμάτια” και “θρύψαλα” το προσωπείο “αριστείας” της κυβέρνησης

1735
διαματάρης

Σε παραίτηση κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε ο Αντ. Διαματάρης, ο οποίος, μετά και την παραίτηση Δούκα από το νοσοκομείο Καρδίτσας και της σειράς των κομματικών διορισμών διοικήσεων ιδίως στα νοσοκομεία,κάνει κομμάτια και θρύψαλα το προσωπείο της αξιοκρατίας και της αριστείας που είχε φιλοτεχνήσει για τον εαυτό της η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την παραίτηση του υπέβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης του Αντώνη Διαματάρη:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Τι προηγήθηκε – Το μεταπτυχιακό που… παρακολούθησε

Τις προηγούμενες μέρες είχαν προκληθεί αντιδράσεις σχετικά με το μεταπτυχιακό του Αντ. Διαματάρη από το Πανεπιστήμιο Columbia, που περιγραφόταν ότι είχε.  Ο Αντ. Διαματάρης είχε υποστηρίξει πως ενώ παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να αποκτήσει τον σχετικό τίτλο σπουδών. Είχε πει ο ίδιος για το θέμα: «Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών. Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».

Μετά από το σάλο που ξέσπασε με το μεταπτυχιακό που δεν πήρε από το Columbia, το βιογραφικό του στην σύνθεση της κυβέρνησης άλλαξε και στο νέο αφαιρέθηκε και το πρώτο του πτυχίο. Στο παλιό βιογραφικό του Αντώνη Διαματάρη, αναφερόταν ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών σπούδασε οικονομικές επιστήμες το Queens College της Νέας Υόρκης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Στο νέο βιογραφικό που άλλαξε μετά την αποκάλυψη ότι MBA «δεν υπάρχει», δεν αναφέρεται ούτε το πρώτο πτυχίο. Στο βιογραφικό γράφεται απλώς ότι ο Αντώνης Διαματάρης παρακολούθησε μαθήματα στο Columbia University.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας