Παναγιώτης Πλεξίδας: Αθάνατος ο 27χρονος αγωνιστής&εθελοντής δασοπυροσβέστης που έπεσε στο καθήκον

1629
Αθάνατος ο 27χρονος αγωνιστής&εθελοντής

Π.Λαφαζάνης: Παναγιώτη μας θα ζεις πάντα στις καρδιές μας και θα δείχνεις τον δρόμο του αγώνα και της ανιδιοτελούς προσφοράς στην νεολαία

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 5/9/21 Νοεμβρίου η τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου του 27χρονου εθελοντή Αρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα που γεννήθηκε το 1993 στο Αγρίνιο.

Ο 27χρονος Πάνος είχε ενταχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2011 ως εθελοντής πυροσβέστης και προήχθη στο βαθμό του Εθελοντή Αρχιπυροσβεστη τον Μάιο του 2019.

Υπηρέτησε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου και εν συνεχεία στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Παραβόλας, όπου σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του!

Ήταν απόφοιτος ΤΕΙ τμήματος Δασοπονίας, εργάζονταν ως ασφαλιστικός σύμβουλος (με πάρα πολλές διακρίσεις) και έχασε την ζωή του τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Σεπτεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη «Χαραυγή» Καινουργίου.

Η τελετή ξεκίνησε με τρισάγιο που τέλεσε στη μνήμη του εκλιπόντος!

Αμέσως μετά, ακολούθησαν ομιλίες από τον εκπρόσωπο του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας και συντονιστή Δυτικής Ελλάδας κ. Πουρναρά, τον Διοικητή των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής της Αιτωλοακαρνανίας κ. Κολογερόπουλο και τον Διοικητή της Π.Υ. Αγρινίου κ. Χασάνη.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών που υπηρετεί στην Παραβόλα κ. Τσιουγκρή, ο οποίος μίλησε για την αυτοθυσία του Παναγιώτη και εξήρε τη γενναιότητά του και την αγάπη του για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, όπως επίσης για το πνεύμα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο που τον χαρακτήριζε και τον οδήγησε στο να επιλέξει να γίνει Εθελοντής Πυροσβέστης.

Ράγισαν καρδιές όταν η μητέρα του 27χρονου Παναγιώτη κ. Ευπατρίδη πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, όπως επίσης και τον π. Διοικητή της Π.Υ. Αγρινίου και π. Διοικητή των Υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννακόπουλο, ο οποίος ενέταξε τον 27χρονο Πάνο στο σώμα των εθελοντών.

Πριν την σημερινή τελετή, ακόμη μια ιδιαίτερη στιγμή για την μνήμη του Παναγιώτη εκτυλίχθηκε και κατά το 40ήμερο μνημόσυνο του Πάνου στις 11 Οκτωβρίου του 2020, στο ποίο σπάραξε όλη η περιοχή του Αγρινίου για τον χαμό του πάντα χαμογελαστού Παναγιώτη.

Τότε, η μητέρα του Βαλάντη Ευπατρίδη είχε παραδώσει με ιδιαίτερη περηφάνια στον Πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών τη σημαία και τη στολή του παιδιού της, ενώ με δάκρυα στα μάτια ο Σεραφείμ Τσιουγκρής είχε αναφερθεί για την μεγάλη καρδιά και προσφορά του Παναγιώτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας