Παλαιστίνη: 72 χρόνια Νάκμπα(Καταστροφής), εκτοπισμών και εθνοκάθαρσης

νάκμπα

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα στην 72η  θλιβερή επέτειο της Nakba (καταστροφής) έχει την τιμή να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ  «Al Nakba» της  Rawan Damen.

Το ντοκιμαντέρ «Η ιστορία της Παλαιστίνης 1799 – έως σήμερα» είναι σε 4 μέρη και η προβολή (σύνδεσμος) ξεκίνησε την  Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 και θα ολοκληρωθεί με το 4ο και τελευταίο επεισόδιο την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020.

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Marwan Toubassi, θα ήθελε να ευχαριστήσει τη σκηνοθέτη κα Rawan Damen, μια πολύχρονη φίλη που μας έδωσε την άδεια να παρουσιάσουμε το ντοκιμαντέρ της.

Η αρχική ιδέα ήταν να διεξαχθεί μια ανοιχτή προβολή του ντοκιμαντέρ, ωστόσο λόγω της απροσδόκητης επίθεσης της πανδημίας COVID-19, η Πρεσβεία έπρεπε να τροποποιήσει ανάλογα τα σχέδιά της.

Ο Πρέσβης, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επιπλέον, και επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση του λαού μου που υφίσταται τις συνέπειες της συνεχιζόμενης Nakba από το 1948 ήρθαν οι τελευταίες εξαγγελίες του Ισραήλ, της κατοχικής δύναμης για περαιτέρω σχέδια προσάρτησης με τις ευλογίες της προκατειλημμένης κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Τέτοια σχέδια, εάν εφαρμοστούν, θα προκαλέσουν μεγάλο κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια για ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και θα καταστρέψουν κάθε εναπομείνασα δυνατότητα εφαρμογής της λύσης των δύο κρατών, προκειμένου να εγκαθιδρυθεί το Κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ  στα προ του 1967 σύνορα. Θα ήθελα να επαναλάβω την πεποίθησή μου ότι οποιοσδήποτε καταπιέζει άλλους δεν μπορεί ποτέ να είναι ο ίδιος ελεύθερος ».

Image

Δείτε το βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας