Κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας στη Συρία

486
Ευθεία απειλή από την Άγκυρα

Ευθεία απειλή από την Άγκυρα

Για νέα κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας μιλούν ήδη ρωσικά ΜΜΕ μετά τις πληροφορίες περί εντοπισμού μεγάλης ποσότητας τουρκικών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων στην Συρία που παραδόθηκαν σε μισθοφόρους και τζιχαντιστές.

Φαίνεται πως δίνεται συνέχεια στις χτεσινές ρωσικές απειλές της Μόσχας περί αναθεώρησης της αμυντικής συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας.

“Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα τουρκικών όπλων”

Ρωσικά UAV εντόπισαν τουρκικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα στο Ιντλίμπ μέσα σε τούνελ 250 μέτρων.

Η Άγκυρα τα πέρασε από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και τα παρέδωσε στους τζιχαντιστές της Ιντλίμπ και στους μισθοφόρους της. 

Η Ρωσία μιλά για “μεγάλη ποσότητα”  που είχε επιμελώς κρυφθεί μέσα σε αποθήκες ακόμη και τούνελ. Πυρομαχικά, οπλισμός, αντιαρματικά κτλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται μεγάλης κλίμακας ρωσική αεροπορική επίθεση ώστε να καταστραφεί ο οπλισμός και οι δυνάμεις των τζιχαντιστών.

“Η ποσότητα των όπλων είναι τόσο μεγάλη που πρέπει να καταστραφεί άμεσα” τονίζουν ρωσικές πηγές και προσθέτουν:

“Στις φωτογραφίες είδαμε ένα τούνελ 241 μέτρων το οποίο είχε διακλαδώσεις και δίκτυο στο οποίο μπορούσαν να αποθηκεύσουν τον οπλισμό τους.

Μάλλον ετοιμάζουν επιθέσεις ώστε να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση της Συρίας πριν τις εκλογές.

Ισως στην επίθεση χρειαστούν να πάρουν μέρος και πλοία του Ναυτικού της Ρωσίας με εκτοξεύσεις κρουζ kalibr”

Toυρκία: “Eτσι θα καταστρέψουμε τα Pantsir -S1”

Η Τουρκία δημοσίευσε βίντεο το οποίο δείχνει πως στόχος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Αkinci είναι τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.

Το βίντεο δείχνει την καταστροφή ενός ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος Pantsir-S1 από τουρκικό UAV με χρήση βομβών MAM-T.

Οι οικογένεια των πυραύλων MAM (Mini Akıllı Mühimmat, Smart Micro Munition) εντάσσονται στην κατηγορία των έξυπνων πυρομαχικών, καθοδηγούμενων από λέιζερ και παράγονται από την τουρκική εταιρεία ROKETSAN.

Η οικογένεια πυραύλων ΜΑΜ, έχει ενσωματωθεί στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως το Bayraktar Tactical UAS (ΤΒ1), Bayraktar TB2, Bayraktar Akıncı, TAI Aksungur, TAI Anka, Vestel Karayel και στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος TAI Hürkuş.

Οι παραλλαγές των πυραύλων ΜΑΜ, είναι δύο, ο MAM-C (υψηλής εκρηκτικότητας) και ο ΜΑΜ-L. Ο MAM-C, έχει διάμετρο 70χιλ και μήκος 970χιλ. Ζυγίζει 6.5 κιλά και έχει εύρος 8 km. Φέρει κεφαλή πολλαπλών χρήσεων (εμπρηστική, διατριτική και διασποράς θραυσμάτων) ή υψηλής εκρηκτικότητας διασποράς θραυσμάτων.

Ο πύραυλος ΜΑΜ-L, είναι σαφώς μεγαλύτερος με διάμετρο 160χιλ, μήκος 1 μέτρο και βάρος τα 22 κιλά. Έχει εύρος τα 15 km και διαθέτει αδρανειακό σύστημα πλοήγησης (INS) και GPS. Διαθέτει κεφαλή κατά ενεργής θωράκισης, υψηλής εκρηκτικότητας διασποράς θραυσμάτων και θερμοβαρική κεφαλή (σ.σ χρησιμοποιεί οξυγόνο από τον περιβάλλοντα χώρο για να προκαλέσει έκρηξη σε υψηλή θερμοκρασία).

 

https://twitter.com/roketsan/status/1385280723733655555?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1385280723733655555%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwarnews247.gr%2Fkrisi-kai-stis-scheseis-rosias-tourkias-i-moscha-lokare-tourkikes-dynameis-kai-etoimazei-epidromes-stin-syria-agkyra-tha-katastrepsoume-ta-a-a-sas-systimata-vinteo%2F

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας