Παλαιστίνη: Στα πρόθυρα νέας «Ιντιφάντα»-Ισραήλ επιδιώκει έλεγχο παλιάς πόλης Ιερουσαλήμ

444
Ισραήλ επιδιώκει έλεγχο παλιάς πόλης Ιερουσαλήμ

Πάνω από 175 Παλαιστίνιοι και έξι Ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή, οι περισσότεροι από του

ς οποίους στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, στις πιο εκτεταμένες συγκρούσεις τα τελευταία χρόνια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας.

Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι πιστοί συγκεντρώθηκαν χθες στην Πλατεία των Τεμενών – Όρος του Ναού για τους Εβραίους – στην τελευταία μεγάλη προσευχή της Παρασκευής του ιερού μήνα του Ραμαζανιού αλλά μετά από συγκρούσεις η ισραηλινή αστυνομία εισέβαλε στο ιερό τέμενος αλ Άκσα, προκαλώντας την οργή των μουσουλμάνων και ειδικά της Άγκυρας που έσπευσε να εκμεταλλευθεί την ισραηλινή ενέργεια,

Ο καθηγητής ισλαμικής Ιστορίας στην Κωνσταντινούπολη και πρώην αξιωματούχος δημοσίων σχέσεων στο τέμενος αλ Άκσα, Dr Abdullah Maarouf, αναφέρει:

“Βλέπουμε μια σιωνιστική προσπάθεια να δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα στην Ιερή μας Πόλη συμπεριλαμβανομένου και του τεμένους Άλ-Άκσα. Το σχέδιο αυτό έχει καθυστερήσει 50 χρόνια σύμφωνα με το όραμα των ισραηλινών. Οι ισραηλινοί πιστεύουν πως η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.

Το Ισραήλ προσπαθεί να ελέγξει όλη την Παλιά Πόλη, το τέμενος Άλ-Άκσα, όπως και τις περιοχές Silwan, Ras Al-Amud, Sheikh Jarrah και Al-Sawan. Ειδικά η περιοχή Sheikh Jarrah έχει μεγάλη σημασία για το Ισραήλ.

Περιμένω μια μεγάλη κλιμάκωση και σύγκρουση. Αυτή η σύγκρουση μπορεί να μην περιοριστεί μόνο στην πόλη της Ιερουσαλήμ αλλά από εκεί απλά να ξεκινήσει.

Αν ξεκινήσει μια νέα Ιντιφάντα, το Ισραήλ θα έχει πρόβλημα.”

Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ καταδίκασαν σήμερα τα σχέδια του Ισραήλ για την έξωση των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους, αλλά και την απομάκρυνσή τους από τα εδάφη τους, τα οποία διεκδικούν Εβραίοι έποικοι, μετά από μια νύχτα ταραχών στην Ιερουσαλήμ.

Η ισραηλινή αστυνομία χρησιμοποίησε ελαστικές σφαίρες και βομβίδες κρότου κατά νεαρών Παλαιστινίων στο Τέμενος Αλ-Ακσα στην Ιερουσαλήμ, χθες το βράδυ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας