Πέδρο Μαρτίνς: Έτοιμος ο Ολυμπιακός για την Μπάγερν-Μπορούμε τη νίκη

881
μπάγερν

Αντίστροφα μετράει η ώρα για το σπουδαίο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου στο «Γ. Καραϊσκάκης» (22:00), για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Η Μπάγερν έρχεται στον Πειραιά με το απόλυτο στις προηγούμενες δύο αγωνιστικές γνωρίζοντας πως ενδεχόμενο τρίποντο στον Πειραιά της δίνει ουσιαστικά την πρωτιά. Στον αντίποδα, οι Πειραιώτες γνωρίζουν πως μια υπέρβαση θα τους… εκτοξεύσει ψυχολογικά και θα τους κρατήσει ολοζώντανους στη μάχη της πρόκρισης.

Μαρτίνς στη Bild: Μπορούμε τη νίκη

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Bild ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε ότι θεωρεί ικανό τον Ολυμπιακό να κερδίσει τη Μπάγερν τονίζοντας πως γνωρίζει πώς να «χτυπήσει» τους Βαυαρούς.

Παράλληλα αναφέρει πως ο Ρούμπεν Σεμέδο μπορεί σύντομα να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο, ενώ για τον εαυτό του είπε πως προέχει η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και μετά το δικό του μέλλον και η πιθανότητα να δουλέψει σε καλύτερο πρωτάθλημα.

bildmartins

Αναλυτικά, ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για:

-το αν φοβήθηκε μετά το 7-2 της Μπάγερν επί της Τότεναμ: «Όχι. Η νίκη αυτή είναι ασυνήθιστη. Από τα 100 παιχνίδια, μια φορά μόνο μπορεί να τελειώσει 7-2. Τα άλλα 99 θα ήταν πολύ πιο ανοιχτά. Θα μπορούσε να είχε κερδίσει και η Τότεναμ».

-το 2-2 του Ολυμπιακού με την Τότεναμ: «Είχαμε ένα κακό ξεκίνημα στον αγώνα, αλλά μετά από 15 λεπτά πήραμε τον έλεγχο. Αντιδράσαμε καλά μετά τα γκολ που δεχτήκαμε νωρίς και είχαμε πιο πολλές ευκαιρίες. Το πλεονέκτημά μας ήταν η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ο κόσμος μας δίνει ώθηση. Οι παίκτες μου νιώθουν πιο ασφαλείς με τον κόσμο στο πλευρό τους».

-το αν αρκεί ο κόσμος απέναντι στην Μπάγερν: «Στα ματς με τις μεγάλες ομάδες η ατμόσφαιρα είναι η καλύτερη. Αν έχουμε μια ελπίδα για τη νίκη, θα παλέψουμε γι’ αυτή. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-τον τρόπο που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός: «Μου αρέσει να παίζουμε επιθετικά. Έχουμε περισσότερες πιθανότητες όταν παίζουμε για τη νίκη. Όταν ελπίζεις για την ισοπαλία, πάντα χάνεις».

-το πόσο ευάλωτη θεωρεί την Μπάγερν: «Είδα σημεία στα ματς με την Τότεναμ και την Χόφενχαϊμ που μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Η Χόφενχαϊμ ήταν πολύ αποτελεσματική σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά και η Μπάγερν μού φάνηκε λίγο κουρασμένη».

-τα ατού της Μπάγερν: «Είναι πολύ καλοί με την μπάλα στα πόδια. Έχουν αυτή την προσέγγιση στους αγώνες από την εποχή του Γκουαρντιόλα. Κι ο Λεβαντόφσκι είναι πολύ σημαντικός για την Μπάγερν. Μπορεί να οσμίζεται το γκολ».

-το ποιους παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να προσέξει η Μπάγερν: «Τον αμυντικό μας, Ρούμπεν Σεμέδο. Έχει τα φόντα να παίξει σύντομα σε δύο ή τρία επίπεδα ψηλότερα. Πρόσφατα κλήθηκε και στην εθνική Πορτογαλίας για πρώτη φορά».

-το αν θα δούμε τον Μαρτίνς σύντομα σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα: «Έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο κι αυτό που θέλω είναι να πάρω το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Είχαμε πέρσι μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά τώρα η ομάδα γίνεται όλο και καλύτερη. Μετά θα δούμε».

Πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι με την Τότεναμ και ο τρόπος που ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το 0-2 στο τελικό 2-2 αποτελεί έναν ιδανικό… οδηγό για το πως μπορεί να χειριστεί μία ομάδα μεγάλα παιχνίδια. Ο Μαρτίνς περιμένει ο Ολυμπιακός να βγάλει τον χαρακτήρα που είχε κόντρα στους Άγγλους και όχι την κακή εικόνα του Βελιγραδίου που μετά την αποβολή του Μπενζιά η ομάδα του κατέρρευσε. Για τους παίκτες άλλωστε δεν υπάρχει πιο ισχυρό και μεγάλο κίνητρο από τέτοια ματς. Ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί σε κορυφαίο επίπεδο απέναντι σε μία τοπ ομάδα του θεσμού και το σημείο – κλειδί είναι το πόσο συμπαγής και σωστά αμυντικά δομημένος θα είναι στο ματς. Είναι το απόλυτο ματς ποδοσφαιρικής πρόκλησης και στον Ολυμπιακό την θέλουν αυτήν την υπέρβαση και δείχνουν να την πιστεύουν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς το εξέφρασε και στις δηλώσεις και του και το πέρασε και ως μήνυμα στους παίκτες του. Η Μπάγερν Μονάχου είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου, ωστόσο τεχνικό επιτελείο και παίκτες του Ολυμπιακού πιστεύουν στην υπέρβαση, πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν ένα καλό παιχνίδι και ότι με την ώθηση του κόσμου τους θα είναι άκρως ανταγωνιστικοί. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται να προσεγγίσει το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου με ένα 4-3-3 και με παίκτες του που είναι γρήγοροι και παίζουν καλά το πρέσινγκ. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί μία αγωνιστική υπέρβαση για να πάρει αποτέλεσμα από το μεγαθήριο της Μπάγερν Μονάχου.

Με δεδομένες και τις απουσίες των Βαλμπουενά – Μπενζιά, που μειώνουν δραστικά τις επιλογές του στον άξονα, θα πάει σε μία επιλογή με τρεις χαφ. Κάτω από τα δοκάρια ο Σα, τετράδα άμυνας με Ομάρ, Τσιμίκα, Σεμέδο και προβάδισμα στον Μεριά, άξονας με Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκη και τριάδα στην επίθεση με Ποντένσε – Μασούρα και τον Ελ Αραμπί φαβορί έναντι του Γκερέρο.

Επέστρεψε η πίεση στους Βαυαρούς

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα της Μπάγερν με τα αποτελέσματα εντός των γερμανικών συνόρων ο Κόβατς υποχρεώθηκε να ακυρώσει την προπόνηση μετά το πρόβλημα του Τολισό και τις ζαλάδες που είχε. Μετά το σοκ με τον σοβαρό τραυματισμό του Ζίλε η Μπάγερν είχε και ένα ακόμα πρόβλημα να διαχειριστεί. Ο Γάλλος άσος σωριάστηκε στο έδαφος, ωστόσο ευτυχώς για τους Βαυαρούς και τον ίδιο δεν αποδείχθηκε κάτι σοβαρό καθώς υπήρχαν φόβοι ακόμα και για σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά.

Η Μπάγερν Μονάχου είχε πίσω της την οδυνηρή ισοπαλία με την Άουγκσμπουργκ και η πίεση προς τον Κόβατς και τους παίκτες μεγαλώνει. Η διάγνωση για την ρήξη χιαστού του Ζίλε ήρθε από τον γιατρό του συλλόγου, Χανς Βίλχεμ Μίλερ Βόλφχαρτ.

Τρεις εβδομάδες πριν όλα έδειχναν πολύ καλύτερα μετά το τρομερό 7-2 επί της Τότεναμ στην Αγγλία. Τώρα η κρίση του φθινοπώρου επιστρέφει για την Μπάγερν. Στα πρώτα οκτώ ματς στο πρωτάθλημα έχει νικήσει στα τέσσερα. Το χειρότερο ξεκίνημα εδώ και εννιά χρόνια.

Όσο για τους 11 των Βαυαρών σχήμα με Χάβι Μαρτίνες εξάρι και τον Κουτίνιο πίσω από τον Λεβαντόφσκι βλέπουν οι Γερμανοί. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια ο Νόιερ, Ερνάντες, Παβάρ και Αλάμπα άμυνα, Χάβι Μαρτίνες εξάρι, Τιάγκο πιο μπροστά του και Κουτίνιο πίσω από τον Λεβαντόφσκι. Στα δύο άκρα οι Κομάν και Γκνάμπρι.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας