Πούτιν: Ελπίζει στην επιτυχή συνεργασία Ρωσίας με AstraZeneca για το εμβόλιο

650
Ελπίζει στην επιτυχή συνεργασία Ρωσίας

Την ελπίδα ότι η συνεργασία μεταξύ των ρωσικών παρασκευαστών του εμβολίου κατά του κορωνοϊού με την εταιρεία AstraZeneca θα είνει επιτυχής, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη, με αφορμή την υπογραφή μνημονίου προθέσεων στον τομέα της προστασίας από την Covid-19, μεταξύ του επιστημονικού Κέντρου Γκαμαλέι, του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund- RDIF) και των εταιρειών R-Pfarm και AstraZeneca.

«Σας συγχαίρω και εκφράζω την ελπίδα ότι η συνεργασία θα είναι επιτυχής», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα ο Πούτιν αναφέρθηκε στη χρήση του ρωσικού εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας στην Ιαπωνία, όταν πριν από πολλά χρόνια η κυβέρνηση αυτής της χώρας είχε όπως είπε, εκφράσει αμφιβολίες για την σκοπιμότητα της χρήσης του εμβολίου και την αποτελεσματικότητά του. «Τότε οι πολίτες της Ιαπωνίας έπεισαν την ηγεσία της και το εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε αποτελεσματικά σε πολλές χώρες του κόσμου, φέρνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η συνεργασία με την AstraZeneca θα προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μια τομή στην συνεργασία όχι μόνο στον θέμα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αλλά και στον τομέα μιας σειράς ζωτικής σημασίας σημαντικών φαρμάκων.

Τέλος, εξήρε την επενδυτική δραστηριότητα της AstraZeneca, η οποία δραστηριοποιείται όπως είπε αρκετά χρόνια στην ρωσική αγορά, υλοποιεί επιτυχώς διάφορα επενδυτικά προγράμματα και χρηματοδοτεί κοινές έρευνες και την κατάρτιση στελεχών.

Από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας