Ο Τσίπρας προς Ερντογάν: Xωρίς επικοινωνιακά φτιασιδώματα (2)

2145

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη παράδοση στα επικοινωνιακά φτιασιδώματα δια μέσου των συστημικών, ιδιαίτερα των ελεγχόμενων, μέσων ενημέρωσης.
Αυτή η παράδοση λειτούργησε καλά και στο επικοινωνιακό μασάζ της εμφάνισης Τσίπρα απέναντι στον Ερντογάν.
Αν παραλείφθησαν κάποιες ”λεπτομέρειες”, μπορούν κάλλιστα στην προκειμένη περίπτωση να δικαιολογηθούν με την επίκληση, τάχα, εθνικών λόγων.
Ελάχιστοι πρόσεξαν ότι ΤσίπραςΠαυλόπουλος κατάφεραν στο δικό τους γήπεδο και μάλιστα στα άδυτα των αδύτων της χώρας, στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου, το ακατόρθωτο.
Κατάφεραν, με δυο λόγια , να βρεθούν αμυνόμενοι σε μια ατζέντα συζήτησης και αντιπαράθεσης που άνοιξε ο παμπόνηρος Ερντογάν, φέρνοντας στο προσκήνιο όλη την αναθεωρητική, γενικώς και ειδικώς σε βάρος της Ελλάδας, στρατηγική του.
Έτσι, αντί η ελληνική πλευρά να θέσει τον Ερντογάν σε θέση άμυνας και απολογίας για την επιθετική πολιτική του και τις συνεχείς κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των διεθνών κανόνων, του επέτρεψε να προχωρήσει ακόμα πιο μπροστά στη δική του επιθετική και αναθεωρητική κλίμακα, με την ελληνική πλευρά να σύρεται αμυνόμενη, πόσο επιτυχώς ή όχι δεν έχει προς ώρας σημασία, και σχεδόν απολογούμενη.
Όσοι δεν αντελήφθησαν την ”ευφυή” τακτική Ερντογάν, θα την συνειδητοποιήσουν πολύ γρήγορα, όταν θα καταλάβουν ότι, μετά την επίσκεψη Ερντογάν, το πλαίσιο στις ελληνοτουρκικές διαφορές έχει αποκτήσει νέο, πολύ πιο επικίνδυνο, εύρος και βάθος και κυρίως αμεσότητα και αναγνωρισιμότητα.
Έτσι, οι ισχυροί επιβάλλουν στους παραλυμένους από φόβο ”αδύνατους” το νόμο τους.
Αν αναρωτηθούμε γιατί η ελληνική πλευρά έπεσε τόσο εύκολα στην καλοστημένη παγίδα Ερντογάν, η οποία αιφνιδίασε την ίδια και όλους, σχεδόν, τους αναλυτές που έγραφαν του κόσμου τις εκτός τόπου και χρόνου αναλύσεις, ο λόγος μάλλον είναι αυτονόητος: Ο Ερντογάν ήξερε τι ήθελε στην Αθήνα και στη Θράκη, ενώ η ελληνική πλευρά ήταν αμήχανη, έβλεπε με δέος τον Ερντογάν και ήταν κυρίως φοβισμένη!
Άλλωστε είναι ο ραγιάδικος φόβος που εξηγεί σε σημαντικό βαθμό την ικανοποίηση και των ”αναλυτών” από την τοποθέτηση Τσίπρα.
Είναι τόσο έμφοβοι αναλυτές και μέσα ενημέρωσης, ωστε που θεώρησαν μεγάλη τόλμη κάποιες μισές αλήθειες του Τσίπρα ως απάντηση σε μια άνευ προηγουμένου επιθετική κλιμάκωση του Ερντογάν που μάλιστα έλαβε χώρα μέσα στο σπίτι μας.

Τ.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας