Τσίπρας προς Erdogan: Χωρίς επικοινωνιακά φτιασιδώματα (1)

1747
τσίπρας

Μια ”λεπτομέρεια” από την παρέμβαση Τσίπρα σtην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Erdogan, πέρασε, σχεδόν, απαρατήρητη, ως κάτι δευτερεύον και ασήμαντο.
Ενώ ο Erdogan καταδίκασε ευθέως και απερίφραστα την εμπρηστική απόφαση Trump για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ο Αλ. Τσίπρας, αντίθετα, τοποθετήθηκε με περισσή αβρότητα απέναντι στην πολεμική πρόκληση του Αμερικανού προέδρου, λαμβάνοντας μόλις και μετά βίας κάποιες διπλωματικότατες αποστάσεις.
Ο λόγος είναι απλός: Ο Αλέξης Τσίpρας δεν θέλει επ’ ουδενί να θίξει τον Trump και το Ισραήλ, απέναντι στους οποίους έχει δορυφοροιποιήσει την Ελλάδα.
Γλείφοντας, όμως, και εξυπηρετώντας τις ΗΠΑ του Trump και το Ισραήλ του Netanyahu ,αφήνει τη χώρα βαθύτατα εκτεθειμένη στον αραβομουσουλμανικό κόσμο και σε επικίνδυνες καταστάσεις που αν εκδηλωθούν σε βάρος μας, θα κάνουν τον εφιάλτη να μοιάζει περίπου ως παράδεισος.
Πέραν τούτου και μια άλλη ”λεπτομέρεια”: Αυτή είναι η διαφορά της Τουρκίας του Erdogan με την Ελλάδας του Τσίπρα και του μνημονιακού μπλοκ.
Η Τουρκία του Εrdogan, ανεξάρτητα από λάθος κινήσεις και εσωτερικές αντιδραστικές πολιτικές, είναι μια ανεξάρτητη χώρα με ανεξάρτητες, στη βάση των εθνικών της συμφερόντων, όπως αυτή τα κρίνει, πολιτικές, ενώ η Ελλάδα των ΤσίπραΜητσοτάκη κλπ είναι αγκιστρωμένο ψάρι και οικονομικό και στρατιωτικοπολιτικό οικόπεδο.
Γι’ αυτό δεν χωράει σύγκριση ανάμεσα τους!
Η Τουρκία έχει φιλοδοξίες και τόλμη, συχνά, όμως, σε λάθος κατεύθυνση, ενώ στην Ελλάδα βασιλεύουν ο ραγιαδισμός και ο φόβος!

Τ.Κ

1 σχόλιο

  1. Πάρα πολύ σωστή η επισήμανσή σας. Μόνο, θα μου επιτρέψετε, απαρατήρητη πέρασε σε αυτούς που εθελοτυφλούν, που έχουν τον Τσίπρα θεό για ίδιον όφελος ή, τέλος, ζουν στην κοσμάρα τους. Ολοι οι υπόλοιποι προσέξαμε τη λεπτομέρεια, να είστε βέβαιος γι’ αυτό!
    Σπύρος Καυτατζόγλου
    Μαθηματικός
    Μέλος ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας