Ο στρατός του Άσαντ ύψωσε τη συριακή σημαία στα υψίπεδα του Γκολάν

1042
βάρος

Άνδρες με στολές ύψωσαν τη συριακή σημαία και τη σημαία του κόμματος Μπάαθ στην Κουνέιτρα, στη συριακή πλευρά των υψιπέδων του Γκολάν σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ύψωσαν σήμερα τη συριακή σημαία στην Κουνέιτρα, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθειά της για τον πλήρη έλεγχο των συριακών Υψιπέδων Γκολάν, μιας στρατηγικής περιοχής που συνορεύει με το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Φωτογράφος του Ρόιτερς είδε άνδρες με στολές να υψώνουν τη συριακή σημαία και τη σημαία του κόμματος Μπάαθ στην εγκαταλελειμμένη πόλη. Δεν ήταν ορατά όπλα προς το παρόν.

Ο φωτογράφος του Ρόιτερς μετέδιδε από σημείο με πλεονεκτική θέα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν που δεσπόζει της Κουνέιτρα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε, επικαλούμενο τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ότι δυνάμεις του καθεστώτος εισήλθαν στην ουδέτερη ζώνη που χωρίζει το συριακό έδαφος από το κατεχόμενο από το Ισραήλ Γκολάν όπου ύψωσαν τη συριακή σημαία στο πέρασμα της Κουνέιτρα. Φιλοκαθεστωτική εφημερίδα επιβεβαίωσε την ανακατάληψη από τις συριακές δυνάμεις του περάσματος που βρίσκεται «μερικές δεκάδες μέτρα από τους στρατιώτες του ισραηλινού εχθρού».

Δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ, υποστηριζόμενες από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία προωθούνται στην επαρχία Κουνέιτρα έπειτα από επίθεση που εξαπέλυσαν τον περασμένο μήνα κατά την οποία εκδίωξαν αντάρτες από τη γειτονική επαρχία Ντεράα οι οποίοι υποστηρίζονταν από την Ουάσινγκτον, την Ιορδανία και τις χώρες του Κόλπου.

Η Δαμασκός είναι έτοιμη να ανακτήσει τον έλεγχο του Γκολάν σε μια μεγάλη νίκη εναντίον των ανταρτών, που έχουν συμφωνήσει με τους όρους παράδοσής τους. Ο στρατός εξακολουθεί να μάχεται ένα τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους γύρω από τη λεκάνη Γιάρμουκ σε κοντινή απόσταση.

Το Ισραήλ λέει πως ο Άσαντ μπορεί να αψηφήσει την κατάπαυση του πυρός που επιτεύχθηκε με τη συνδρομή του ΟΗΕ το 1974 και βάσει της οποίας αποστρατιωτικοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του Γκολάν ή ότι θα αφήσει ενισχύσεις από το Ιράν και τη λιβανική Χεζμπολάχ να αναπτυχθούν εκεί. Το Ισραήλ κατέλαβε το Γκολάν από τη Συρία στον πόλεμο του 1967.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας