Ο Μητσοτάκης και ο Αμερικανός «γκουρού» της επικοινωνίας, Γκρίνμπεργκ-Μια ωραία παρέα

1023
Ο Μητσοτάκης και ο Αμερικανός

Αινιγματικές απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος Σταν Γκρίνμπεργκ συνόδευσε τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει οποιαδήποτε διευκρίνιση για το ρόλο του και τη σύνδεσή του με το Μέγαρο Μαξίμου.

Απαντώντας στην ερώτηση του Σπ. Γκουτζάνη (Documento) είπε συγκεκριμένα:

“Είναι παλιός γνώριμος του Πρωθυπουργού. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθεί τη Δ.Ε.Θ.. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο ο Πρωθυπουργός συνομιλεί κατά διαστήματα”.

Μετά από νέα ερώτηση του ίδιου δημοσιογράφου, υποστήριξε ότι δεν αμείβεται, δηλαδή ότι πηγαινοέρχεται στις δυο πλευρές του Ατλαντικού με δικά του έξοδα:

“Όχι, δεν πληρώνεται από πουθενά. Είναι συνομιλητής και γνωστός του Πρωθυπουργού από παλιά. Δεν πληρώνεται από κάποιους”.

ΣΠ. ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Αλλά ήρθε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Επόμενη ερώτηση.

Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός σε αρκετά επίπεδα.

Το πρώτο είναι η άνεση με την οποία λέγονται από εκπροσώπους του πρωθυπουργού πράγματα τα οποία δεν είναι πειστικά ούτε για τους πιο καλοπροαίρετους που θέλουν οπωσδήποτε να πειστούν. Πόσοι “παλιοί γνώριμοι” που κατά σύμπτωση είναι σύμβουλοι πολιτικής επικοινωνίας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά σε πολιτικά πρόσωπα; Και όταν μάλιστα πρόκειται για έναν σταρ που έχει σταθεί δίπλα στον Μπιλ Κλίντον και τον Τόνι Μπλερ, είναι δυνατόν κανείς να πιστέψει ότι δεν έχει πώς να περάσει το χρόνο του και κάνει διακοπές στη ΔΕΘ;

Το πιθανότερο είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου απλά δεν τους νοιάζει να δώσουν πειστική απάντηση για ο,τιδήποτε. Εχοντας την βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να πιεστούν από τα περισσότερα ΜΜΕ, αγνοούν τις δικαιολογημένες απορίες για πράγματα που θέλουν να κρατήσουν στο σκοτάδι. Είναι γνωστό ότι Σ. Γκρίνμπεργκ συνεργάστηκε επαγγελματικά με τον Κ. Μητσοτάκη πριν από τις εκλογές του 2019 και αυτό είναι από μόνο του επιχείρημα για να υποστηριχθεί ότι συνεργάζονται εκ νέου ενόψει των επόμενων εκλογών.

Και η μεγαλύτερη απόδειξη της αδιαφορίας τους για τις εντυπώσεις που δημιουργούνται είναι ότι κυβερνητικός εκπρόσωπος αγνόησε επιδεικτικά την ερώτηση για τη μεταφορά του Αμερικανού συμβούλου με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και απροκάλυπτα αυταρχικά πήρε το λόγο από τον ενοχλητικό δημοσιογράφο.

Ολα αυτά είναι παράξενα ακόμη και για βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που αισθάνονται όλο και μεγαλύτερη απόσταση από το επιτελείο του πρωθυπουργού. Η ύπαρξη ενός Αμερικανού συμβούλου που κινεί τα νήματα της στρατηγικής του Κ. Μητσοτάκη από την κουίντα δεν είναι κάτι με το οποίο μπορούν εύκολα να εξοικειωθούν όλοι στη ΝΔ γιατί δεν το έχουν συνηθίσει από τους προηγούμενους προέδρους του κυβερνώντος κόμματος,

Υπήρχε πάντα η φήμη ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει Αμερικανούς στο επιτελείο του, ειδικά για την οργάνωση της επικοινωνιακής πολιτικής του και της αξιοποίησης των δημοσκοπήσεων, αλλά αυτή τη φορά η σεναριολογία απέκτησε κάποια υλική υπόσταση.

Δηλώθηκε επισήμως πλέον ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει ξένους φίλους που είναι αόρατοι για τους πολλούς, που τους φροντίζει και τον φροντίζουν, που έχουν επιρροή στον πρωθυπουργό μεγαλύτερη από τους θεσμικούς συνομιλητές του.

Πηγή: tvxs.gr – Θοδωρής Καραγιαννίδης

*Ο τίτλος είναι της iskra

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας