Ο κακός χαμός στα διόδια Ελευσίνας – «Ουρές» χιλιομέτρων λόγω ελέγχων

452
Κίνηση και έλεγχοι από την Αστυνομία στα διόδια της Ελευσίνας, την Μεγ. Πέμπτη 29 Απριλίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Μεγάλες καθυστερήσεις πριν τα διόδια Ελευσίνας, καθώς χιλιάδες οδηγοί δεν φοβήθηκαν τους ελέγχους και επιχειρούν να φύγουν από την

Το «έλα να δεις» γίνεται στα διόδια της Ελευσίνας το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, την ημέρα που προ πανδημίας γινόταν η παραδοσιακή έξοδος των Αθηναίων από τις πόλεις.

Παρά τους εξονυχιστικούς ελέγχους και τους περιορισμούς στους λόγους μετακίνησης εκτός Αθήνας για το Πάσχα, από το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα η κίνηση τόσο από Αττική Οδό όσο και από το Χαιδάρι προς τα διόδια της Ελευσίνας είναι στο «κόκκινο».

Καθώς οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο ελέγχουν σχεδόν όλους τους ταξιδιώτες, το μποτιλιάρισμα είναι τεράστιο με τα αυτοκίνητα να είναι ακινητοποιημένα αρκετά χιλιόμετρα πριν τα διόδια.

Μπλόκα και αναστροφές

Οι έλεγχοι στα διόδια παραμένουν αυστηροί. Όσοι δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα βλέπουν το δρόμο της επιστροφής πίσω στην πόλη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης 185 οχήματα επιστράφησαν από Ελευσίνα και 31 από τα διόδια των Αφιδνών.

Ιδιαίτερο αλαλούμ έχει προκαλέσει η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, καθώς πολλοί είναι αυτοί που – είτε αληθώς είτε ψευδώς – ισχυρίζονται ότι μεταβαίνουν σε άλλους δήμους εντός Αττικής.

Από το πρωί σήμερα σχηματίζονται μεγάλες ουρές και στα δύο εθνικά δίκτυα, με τους τροχονόμους να ελέγχουν ένα προς ένα τα οχήματα που περνούν.

Τα όρια της Αττικής ορίζονται μέχρι την Κινέττα και οι οδηγοί για να κινηθούν πέρα από το συγκείμενο σημείο θα χρειάζονται τα σχετικά έγγραφα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας