Ο Ιβάν Σαββίδης και το νέο επικαιροποιημένο σχέδιο των κυβερνητικών κέντρων

2709
έθνος

Η δημοσκόπηση του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής, ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη, μέγα χορηγού, όπως λένε οι κακές γλώσσες, του Τσίπρα, του Πάνου Καμμένου και διάφορων ακροδεξιών εκτρωμάτων, είναι αρκετά αποκαλυπτική, γιατί δείχνει ένα νέο επικαιροποιημένο σχέδιο των κυβερνητικών κύκλων μετά και την σικέ «ρήξη» Τσίπρα – Καμμένου.

Το αποκαλυπτικό στη δημοσκόπηση του ΕΘΝΟΥΣ του Ιβάν Σαββίδη δεν είναι ότι περιορίζει τη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 4 μονάδες υπέρ της πρώτης (οι μητσοτακικές δημοσκοπήσεις, γιατί έτσι χωρίζονται οι τελευταίες, σε μητσοτακικές και τσιπρικές, ανεβάζουν τη διαφορά υπέρ της ΝΔ από 10 έως 19 μονάδες!).

Το πλέον αποκαλυπτικό για την κυριακάτικη δημοσκόπηση του ΕΘΝΟΥΣ του Ιβάν Σαββίδη είναι ότι ανεβάζει την «άγνωστη» «Ελληνική Λύση», η οποία «όλως τυχαίως» έχει κατακλύσει τελευταία όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα Μέσα Ενημέρωσης, στο 2,9%, «ανασταίνει» τους διαλυμένους ΑΝΕΛ στο 2% και θάβει την ΛΑ.Ε στο 1,4%, ενώ, με βάση έγκυρες πληροφορίες μας, το ποσοστό της τελευταίας στην εν λόγω δημοσκόπηση ήταν ποσοστό εισόδου στη Βουλή.

Ο Ιβάν Σαββίδης και όλο το σχετικό διαπλεκόμενο μπλοκ, μετά μάλιστα τον τελευταίο καταμερισμό ρόλων μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου, τον οποίο γνωρίζουν καλά, υπηρετούν ένα καινούργιο σχέδιο.

Το πρώτο που επιδιώκουν είναι να κρατήσουν στις νέες συνθήκες στο κέντρο της πολιτικής ζωής τον ΣΥΡΙΖΑ με την διεύρυνσή του και την κυριαρχία του στον λεγόμενο χώρο της «Κεντροαριστεράς».

Το δεύτερο που επιδιώκουν, ίσως σημαντικότερο από το πρώτο, είναι να κλείσουν τον δρόμο της αυτοδυναμίας της ΝΔ, όχι φυσικά από αριστερή προοδευτική σκοπιά, που θα το κατάφερνε η είσοδος της ΛΑ.Ε στη Βουλή, η οποία είσοδος θα έκανε και βαρύτατη την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα ήταν και απαρχή ανατροπής του πολιτικού σκηνικού, αλλά με την είσοδο στη Βουλή, ως έκτο κόμμα, δίπλα στη Χρυσή Αυγή και μιας άλλης, εξίσου επικίνδυνης και επιθετικής ακροδεξιάς, αν είναι δυνατόν συσπειρωμένης γύρω από τον Π. Καμμένο. Άλλωστε, αυτή την ακροδεξιά, που, υπό τη μορφή της «Ελληνικής Λύσης», πριμοδοτούν στις δημοσκοπήσεις, χρηματοδοτούν τα παραπάνω διαπλεκόμενα κέντρα και την στηρίζει πολιτικά με όλες του τις δυνάμεις ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ.

Γίνεται φανερό, ότι αυτήν την ώρα η ΛΑ.Ε με την πολιτική της και με την κεντρική επιλογή της για ένα ενωτικό μέτωπο όλων των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντισυστημικών δυνάμεων, δίνει εκ των πραγμάτων έναν αγώνα ενάντια σε θεούς και δαίμονες για να ανακόψει τον πιο επικίνδυνο κατήφορο της χώρας στην μεταπολεμική περίοδο και να βάλει ξανά την ελπίδα στην τροχιά και την πορεία του τόπου.

Αυτόν τον αγώνα, μας έλεγαν στελέχη της ΛΑ.Ε, πρέπει να τον στηρίξει σύσσωμος ο προοδευτικός, πατριωτικός, δημοκρατικός κόσμος της χώρας και να ενωθούν οι πολιτικές δυνάμεις του, πέρα από διαφορές, ως μια γροθιά, για να τον φέρουν σε πέρας.

Κ.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας