Ομοσπονδία Συλλόγων Μεταναστών χωρών πρώην ΕΣΣΔ: Αντιφασιστική συγκέντρωση 7 Μάη

2163
πρωτοβουλία

Στις 9 Μαϊου 1945, η χιτλερική Γερμανία συνθηκολογεί άνευ όρων. Η μηχανή του φασισμού τσακίστηκε, με την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ και των λαϊκών κινημάτων αντίστασης σε όλο τον κόσμο.
72 χρόνια μετά, το τέρας του φασισμού σηκώνει κεφάλι. Οι νεοναζί σπέρνουν το μίσος και το ρατσισμό και δολοφονούν , από το Ντονμπάς μέχρι το Κερατσίνι. Όμως ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη θα νικήσει , η Μέρα της Νίκης θα γιορταστεί επικαιροποιημένη στους σύγχρονους αγώνες ενάντια στο φασισμό .
Η Αθάνατη Στρατιά είναι μια πορεία μνήμης και τιμής, που πραγματοποιείται σε δεκάδες πόλεις με αφορμή τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης. Πραγματοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στη χώρα μας με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των συλλόγων μεταναστών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.
Συμμετέχουμε με τη φωτογραφία κάποιου συγγενικού μας προσώπου ή κάποιου επώνυμου που συμμετείχε στον αντιφασιστικό αγώνα 1940-1945. Για να τιμήσουμε όσους πάλεψαν με το όπλο ή την προκήρυξη στο χέρι, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, τα σαμποτάζ, στα κρατητήρια ή μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα.
Οι βετεράνοι από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ καλούν τους έλληνες βετεράνους να πορευθούν μαζί. Όπως και τότε…
Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να προβάλλουμε την εκδήλωση αυτή, εκδήλωση που σε σειρά χωρών κινητοποιεί δεκάδες εκατομμύρια πολιτών. Και δυστυχώς ακόμη και όταν απευθυνθήκαμε σε εφημερίδες, όπως ο Ριζοσπάστης, ώστε να δημοσιεύσουν με μορφή διαφήμισης –έναντι αμοιβής-την ανακοίνωση και την αφίσα, μας αρνήθηκαν.
Απευθυνόμαστε με τιμή σε εσάς. Αν μπορείτε να δημοσιεύσετε και κοινοποιήσετε την ανακοίνωση και την αφίσα. Να κάνουμε το ελάχιστο χρέος Τιμής απέναντι στα εκατομμύρια των Ηρώων που θυσίασαν τη ζωή τους, ώστε να μπορούμε σήμερα να τους αρνηθούμε, με ελευθερία.
afisa omospondia essd mah

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας