Οι Κούρδοι εξαϋλώνουν Τούρκους στρατιώτες στη Β.Συρία-Η στιγμή της επίθεσης

4248
Οι Κούρδοι εξαϋλώνουν Τούρκους

Σοκ και δέος επικρατεί στη Τουρκία. Οι εικόνες με τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στην τηλεόραση και οι συνεχείς απώλειες του τουρκικού στρατού, έχουν διαλύσει την ψυχολογία του τουρκικού πληθυσμού, αλλά και του στρατού.

Mπορεί ο Ρ. Τ. Ερντογάν να θέλει να παρουσιάσει την εικόνα της ανίκητης Τουρκίας, όμως η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.

Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και δύο συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον τεθωρακισμένου οχήματος στη βόρεια Συρία, όπως ανέφερε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα.

Σήμερα βγήκε στη δημοσιότητα βίντεο από την στιγμή της προσβολής αντιαρματικού στο τεθωρακισμένο Kirpi.

Δείτε βίντεο: 

Οι Κούρδοι της Συρίας εκτιμούν ότι τόσο το AKP όσο και το MHP υφίστανται μια σοβαρή κρίση, είναι πολύ αδύναμα και κατευθύνονται προς τη διάλυση, αλλά το τουρκικό καθεστώς προσπαθεί να επιβιώσει εις βάρος του κουρδικού λαού.

Η βόμβα” μεγατόνων του πρώην Αμερικανού συμβούλου εθνικής ασφαλείας και «γεράκι» του βαθέως αμερικανικού κράτους επί Τραμπ, Τ.Μπόλτον, για την de facto ειλημμένη απόφαση περί δημιουργίας του Κουρδιστάν, κατά της συμμαχίας Τουρκίας-Ιράν, τρομάζει υπερβολικά την Άγκυρα.

Για το θέμα αυτό, ο γνωστός απόστρατος Τούρκος στρατηγός Ισμαήλ Χακί Πεκίν (πρώην επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών) είχε αναφέρει ότι: ”η κουρδική αυτόνομη περιοχή” δημιουργείται ήδη στην Β. Συρία, ενώ η αποκαλούμενη κουρδική ομοσπονδία θα ιδρυθεί τα επόμενα 10 χρόνια. 

Πρόκειται για ομοσπονδία, που ξεκίνησε με την ”κουρδική αυτόνομη ζώνη” με την βοήθεια της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, τονίζει ο ίδιος.

Ο Τούρκος στρατηγός ε.α. είχε δηλώσει ότι ενώ αντιτίθενται στα σχέδια αυτά Ρωσία και Συρία, οι Κούρδοι της Τουρκίας και του Ιράν έχουν λάβει και αυτοί ομόφωνη απόφαση για το θέμα αυτό.

Η περιοχή των Σύρων Κούρδων αποτελεί δίοδο του ανατολικού δρόμου που οδηγεί στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, τον οποίο θέλουν να ελέγξουν οι ΗΠΑ πάση θυσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας