Οι «ετερόκλητοι όχλοι»

20042
ψήφος

Μίλησε ο Μίκης για «αριστερόστροφο φασισμό», μια φράση που ενόχλησε κάποιους αντί να μας πονέσει όλους.

 1. Αριστερόστροφος φασισμός ήταν η 17η Νοέμβρη και (είναι) οι δηλητηριώδεις σκωληκοειδείς αποφύσεις της σήμερα. Οι άνθρωποι που το είδαν θεοί (όπως οι φασίστες) και σε συνθήκες δημοκρατίας δολοφονούσαν κατά το δοκούν, εξοπλίζοντας ταυτοχρόνως το σύστημα με αντιλαϊκές πολιτικές και αντιτρομοκρατικούς νόμους. Θρασύδειλοι, που τώρα επικαλούνται τα αστικά δημοκρατικά δικαιώματα (που οι ίδιοι πυροβολούσαν) για να παίρνουν καμιά αδειούλα.
 2. Αριστερόστροφος φασισμός ήταν οι μπάχαλοι που έμπαιναν στις μαζικές εργατικές κινητοποιήσεις και τις διέλυαν ή διέλυαν το μήνυμά τους. Αυτοί που έκαψαν τη Μαρφίν, αυτοί που τώρα πια, αφού εργατικές μαζικές κινητοποιήσεις δεν υπάρχουν, το παίζουν «κλέφτες κι αστυνόμοι» στα Εξάρχεια.
 3. Αριστερόστροφος φασισμός είναι οι ανεγκέφαλοι που σπάνε τα κεφάλια των άλλων (και των φασιστών) για να τους… βάλουν μυαλό! Είναι εκείνοι που καίνε βιβλιοπωλεία (όπως οι φασίστες), που καταστρέφουν καταστήματα και τρομοκρατούν μεροκαματιάρηδες (καίγοντας βαγόνια του μετρό) για να μην πάνε στη δουλειά τους – διότι, λέει, η δουλειά είναι σκλαβιά και η καριέρα χολέρα.
 4. Αριστερόστροφος φασισμός είναι η φρασεολογία «θάνατος στους τάδε», «τσακίστε τους δείνα», «κρεμάλες στους έτσι», «ξύλο στους αλλιώς».
 5. Αριστερόστροφος φασισμός είναι η μετατροπή του πανεπιστημιακού ασύλου σε άντρο της βίας, της χυδαιότητας, των προπηλακισμών, της αμορφωσιάς, της ιδιοτέλειας (των κονέ με κοινοβουλευτικά κόμματα) – άτινα περιέχουν φιρφιρίκους που πλασάρουν την πραμάτεια ότι οι μπάχαλοι μπορεί να είναι η σιδηρά χείρ των κομμάτων που οι φιρφιρίκοι λυμαίνονται(κι εκείνα τους ανέχονται).
 6. Αριστερόστροφος φασισμός (που μάλιστα ενδημεί και στα ΜΜΕ και τα ΑΕΙ) είναι η κατασυκοφάντηση όσων στοχοποιούν οι πονηροί φιρφιρίκοι. Η «δολοφονία χαρακτήρων» κατά το δικό τους ιδιόλεκτο. Από το βρώμικο στόμα τους ο καθένας μπορεί να φάει τη ρετσινιά του εθνικιστή, του φαιοκόκκινου, του αντισημίτη. Από τον Μίκη ή τον Ελύτη έως τον τελευταίο (τρόπος του λέγειν) ψιλικατζή στα Σεπόλια.

***

  Εκτός όμως από τον αριστερόστροφο φασισμό, υπάρχει και ο αριστερόστροφος εκφυλισμός.
1. Αριστερόστροφος εκφυλισμός είναι η σωματεμπορία ανθρώπων μέσω ΜΚΟ. Η καθαίρεση του εθελοντισμού σε προσπορισμό χρήματος. Η μετάλλαξη του ανθρωπισμού της Αριστεράς σε αισχρό εμπόρευμα. Οι σκώληκες που κάνουν αυτήν τη δουλειά είναι ιδιαιτέρως ειδεχθείς. Με τις
πλάτες αριστερών οργανώσεων οι ίδιοι συναλλάσσονται με τους πιο σκοτεινούς κρατικούς και διεθνείς μηχανισμούς για να βγάλουν φράγκα από τη διακίνηση του πόνου, της προσφυγιάς, της απελπισίας και του θανάτου.
Οι σκώληκες αυτοί φέρονται ωσάν οι αριστερές οργανώσεις να είναι προκάλυμμα της δράσης τους. Χρησιμοποιούν αριστερές οργανώσεις σαν να είναι συγκοινωνούντα δοχεία (το πρωί «σκοτώνονται» μεταξύ τους για το θεαθήναι και το βράδυ αλληλοστρουφουλιάζονται στα ίδια λαγούμια).
2. Αριστερόστροφος εκφυλισμός είναι η πολιτική και πολιτισμική αποδόμηση του λαού, ώστε η υποταγή του να είναι πιο εύκολη, είναι η θεωρία της ασυνέχειας του ελληνισμού, οι «συνωστισμοί», η συνταύτιση με τις ανάλογες αντιεπιστημονικές αρλούμπες του νεοφιλελευθερισμού και με την προπαγάνδα της νέας τάξης.
3. Αριστερόστροφος εκφυλισμός είναι τα κολλητηλίκια, τα ρουσφετιλίκια, οι διορισμοί, οι εκμαυλισμοί, η αλίευση κομματικής πελατείας, αλλά και ταυτοχρόνως η υποταγή στους Δυνατούς, οι εκδουλεύσεις, οι συνάφειες, οι «δουλίτσες». Αστέρια
σ’ αυτή τη δουλειά αυτοί οι τύποι, πεντάστερα!
4. Οι άρχοντες των τρολ. Ένας ακόμα
αριστερόστροφος εκφυλισμός που συναγωνίζεται τον αριστερόστροφο φασισμό. Η διείσδυση στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ξεπεσμός σε μεθόδους όμοιες με εκείνες των ακροδεξιών χαλκείων, αποτελούν το «ηθικό πλεονέκτημα», εκείνων
που είναι τόσο αδαείς, ώστε να επικαλούνται ηθικά πλεονεκτήματα για τον εαυτόν τους – ουδέν πιο αήθες.
Αυτός ο αριστερόστροφος εκφυλισμός δεν τρομοκρατεί μόνον πρόσωπα, τρομοκρατεί και τον λαό. Οι Έλληνες ακούνε καθημερινώς απ’ αυτές τις σέχτες που λυμαίνονται την Αριστερά τα εξ αμάξης. Τους πολίτες που έλαβαν  μέρος στα πρόσφατα συλλαλητήρια, ο Τσίπρας χαρακτήρισε «ετερόκλητους όχλους».
  Γκάφα; Όχι! Όταν του άλλου του κόβεις τον μισθό και του πετσοκόβεις τη σύνταξη, όταν ετοιμάζεσαι να του φας το σπίτι, όταν τον αλυσοδένεις στην επιτήρηση, όταν τον φλομώνεις στο ψέμα, στο τέλος τον περιφρονείς κιόλας. Στο πρόσωπο του λαού βλέπεις «ετερόκλητους όχλους». Εσύ που συγκυβερνάς με αυτούς που ονομάζεις ψεκασμένους, βάζεις τα τσιράκια σου να ονομάζουν τους πολίτες στα συλλαλητήρια (δεξιούς κι αριστερούς) εθνικιστέςέρμαια και αθύρματα της Χρυσής Αυγής.
Καθόλου παράδοξο! Και στα πρόσωπα εκείνων που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα «ετερόκλητους όχλους» θα είδες και τους πέταξες στα σκυλιά της Τρόικας.
Εσύ δεν ζεις με 400 ευρώ, εσύ στέλνεις τα παιδιά σου σε ακριβό σχολείο, άσε τα παιδιά των «ετερόκλητων όχλων» να ξενιτεύονται, σπουδαγμένα και ασπούδαχτα, άσε τους γέροντες να ατιμάζονται που πήγε η ζωή τους στράφι.
Όμως παρασύρθηκα. Οι τελευταίες αυτές αιτιάσεις προς τον Τσίπρα δεν έχουν να κάνουν με τον «αριστερόστροφο φασισμό», έχουν να κάνουν με τον αριστερόστροφο νεοφιλελευθερισμό, την αριστερόστροφη υποτέλεια, τις αριστερόστροφες κωλοτούμπες.
Αριστερόστροφος φασισμός είναι να βάζεις γκαζάκια στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη ή στο κατάστημα της κυρίας Μητσοτάκη. Δεν είναι όταν αποκαλείς τους πολίτες «ετερόκλητους όχλους», ούτε όταν
κόβεις τα επιδόματα ανάπηρων παιδιών – αυτό είναι απλώς αριστερόστροφη γλίτσα…      
*Πηγή: topontiki.gr

12 Σχόλια

 1. Προς το παρόν διαβασα μόλις μέχρι το 1 και ήδη αναστατώθηκα.Πρώτα – πρώτα ο φασισμός από ιστορική άποψη είναι ένα συγκεκριμένο πολιτικό ρεύμα,που εμφανίστηκε τον περασμένο αιώνα στο μεσοπόλεμο,δεν υπήρχε πιο πριν κ έχει συγκεκριμένα χαραχτηριστικά,από πολιτική,κοινωνική και οικονομική άποψη.Υπάγεται στην άκρα δεξιά.Η άρχουσα τάξη τον αγκάλιασε,αφού τα συμφέροντά της βασικά ήρθε να υπηρετήσει.Από πολιτική άποψη λοιπόν δε στέκει,να αποκόψει κανείς το φασισμό από τα κοινωνικά-οικονομικά του χαραχτηριστικά.Βέβαια στην καθημερινή ζωή δίνομε στη λέξη φασισμός μιαν άλλη χρήση κ εννοούμε την αυταρχική συμπεριφορά,που υπάρχει από την εμφάνιση του πολιτισμού.Αυτή η καθημερινή χρήση όμως καμιά σχέση δεν έχει με την πολιτική.Μετά,ο κοινοβουλευτισμός ΔΕΝ είναι δημοκρατία.Συστήνω στους αναγνώστες να πάνε στην ιστοσελίδα Δρόμος Ανοιχτός,στην ανάρτηση “Μην το λέτε Δημοκρατία,σας παρακαλώ!”.Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι παντού κ πάντα ίδιος,αλλά γενικά όπου υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη κ λαϊκές ελευθερίες,δεν εμφανίζεται τρομοκρατία.Οι αντιλαϊκές πολιτικές κ το ταξικό μίσος που προκαλούν,είναι το ΑΙΤΙΟ.Είναι το σύστημα,που δημιουργεί την αδιέξοδη αντίδραση της τρομοκρατίας κ στη συνέχεια την αντιμετωπίζει με καταστολή.Όσο για τα δημοκρατικά δικαιώματα στον κοινοβουλευτισμό,αυτά είναι καταχτήσεις του ίδιου του λαού,που το σύστημα καταχρηστικά τα περιορίζει κ πολύ σωστά τα επικαλούνται,όσοι θίγονται.

 2. “Θάνατος στους τάδε” κ “κρεμάλα τους έτσι” είναι “αριστερόστροφος φασισμός”; Ίσως,για τους πασιφιστές.Ο μαρξισμός δεν είναι πασιφισμός,ούτε καν η Βίβλος δεν είναι.Ούτε η φράση “αριστερόστροφος φασισμός” έχει καμιά σχέση με το μαρξισμό.Όπως επίσης κ ο Μίκης Θεοδωράκης.Ο Στάθης πάντως εδώ γενικά βλέπει το δέντρο κ χάνει το δάσος.

 3. Αυτοι οι πονηροι επιστρατευουν καθε τοσο την 17Ν και τα μπαχαλα για να τους βγει το αφηγημα.Δυστηχως γι αυτους ο ενας και μοναδικος φασισμος εχει σβαστηκα και τιποτα αλλο..Συνηθως ομως τα κομματοσκυλα και οι βολεμενοι διανοουμενοι,ετεροκαθοριζονται.Οταν κανεις την διαδρομη ριζοσπαστης-λαε-real fm ειναι λογικο να σε τρομαζουν μια χουφτα προλεταριοι και να σε κανει να ξυπνας ιδρωμενος,καποιος κουφοντινας καταδικασμενος 11 φορες ισοβια απο το συστημα που σε πληρωνει.Συνηθως οι λαοι,σε συνθηκες κοινωνικου πολεμου περνανε πρωτα απο πανω τους.

 4. “αριστερόστροφοι φασίστες είναι αυτοί που έκαψαν τη μαρφίν”
  αν ο πολύξερος κ. στάθης ξέρει ποιοι την έκαψαν κ ξέρει ότι δεν την έκαψαν προβοκάτορες (τι μου ήρθε τώρα, γίνονται τέτοια “σε συνθήκες δημοκρατίας”;) να μας το πει.
  φασισμός δεν είναι η βία, δεν είναι η καταπίεση, είναι κάτι πολύ παραπάνω απ’ αυτά, όπως γράφει κ η μαρκέλα.

 5. Ντροπή στην Iskra να αναδημοσιεύει άρθρο που, μεταξύ άλλων εμετικών, κατηγορεί την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και κομμάτι της ΛΑΕ για σωματεμπορία. Αν δεν καταλάβατε σε τι αναφέρεται αυτό το σημείο, ξαναδιαβάστε.

 6. Ενα απο τα πρωτα μετρα που οφειλει να εφαρμοσει μια μελλοντικη δικτατορια του προλεταριου ειναι η απαγορευση εκφορας δημοσιου λογου σε παλιους αριστερους μετα απο μια ηλικια, για την προστασια των ιδιων και της υστεροφημιας τους.

 7. το συστημα του ολοκληρωτικου καπιταλισμου παμπονηρα καταδικαζει την ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ των αντιφασιστων αλλα ποτε δεν καταδικαζει την ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ ΒΙΑ του ιδιου του συστηματος και των οργανων καταστολης του.επισης παρουσιαζει ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κατι το οποιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 8. ωραια……ας γραψω εγω λοιπον ενα κειμενο αποδομησης του κειμενου με τιτλο “Οι «ετερόκλητοι όχλοι»” του Στάθη Σταυρόπουλου
  1.η 17Ν ειναι αντικαπιταλιστες και αντιφασιστες επαναστατες που πηραν το ρισκο των προσωπικων τους πραξεων και αγωνων.σαφως και οι τυραννοκτονοι δεν ειναι φασιστες,οπως δεν ητανε φασιστας ο Παναγουλης,
  2.Ειμαι εναντια στα μπαχαλα.Αυτοι που βαλανε φωτια στην Μαρφιν να βρεθουν και να καταδικαστουν.Πολυ θα ηθελα να δω αν οντως ητανε αντιεξουσιαστες.Το αν καποιοι θελουν να συνεχισουν να συγκρουονται με τις κατασταστικες δυναμεις του υπαρκτου ακροδεξιου νεοφιλελευθερου φασισμου καλως κανουν,ειναι δικο τους θεμα και δικο τους ρισκο
  3.Ειμαι εναντια στο να καιγονται βιβλιοπωλεια,βαγονια του μετρο κτλ.Αλλα θαρρω οτι αν καποιοι μαχομενοι αντιφασιστες δεν ειχανε συγκρουστει στο δρομο με τους ναζι της Χρυσης Αυγης σημερα θα ειχαμε ταγματα ναζιστων να σκορπουν τσαμπουκα και τρομο στους δρομους.(ας μελετησει το παραδειγμα της ναζιστικης Ουκρανιας)
  4.Θανατος στους τυραννους.Αν δεν ηττηθει η παγκοσμιοποιημενη κεφαλαιοκρατικη τυραννια και οι απανταχου ιμπεριαλιστικοι της πολεμοι στην πυρηνικη εποχη που ζουμε θα καταστραφει η ανθρωποτητα.
  5.Το πανεπιστημιο και το ασυλο του το λυμαινονται εδω και πολλα χρονια τα κομματα εξουσιας και οι νεολαιες τους,το λυμαινονται και καποιοι καθηγηταδες-τσιφλικαδες κομματοσκυλα.
  6.Ο κυριος Σταθης Σταυροπουλος λεει καποιους “πονηρους φιρφιρικους” που “δολοφονουν χαρακτηρες” που απο το βρώμικο στόμα τους ο καθένας μπορεί να φάει τη ρετσινιά του εθνικιστή, του φαιοκόκκινου, του αντισημίτη………περα απο την ασαφεια των λογων(“ο καθενας”) του θεωρει οτι ο ελληνικος λαος ειναι καθαρος απο ακροδεξια φασιστικα ρατσιστικα χαρακτηριστικα?Επισης τι εννοει “φιρφιρικος”?
  Παμε τωρα στον “αριστερο εκφυλισμο”
  1.Αν καποιοι κανουν σωματεμπορια ανθρωπων και εμποριο ανθρωπισμου και ειναι και σκωληκες προφανως αυτοι δεν εχουν καποια σχεση με τις αριστερες ιδεες.Να μιλησει καθαρα γι αυτους ο καταγγελων και να τους κατονομασει και να μη λεει απλα γενικολογιες και ασαφειες.
  2.Ποσο γελοιο ειναι να νομιζει καποιος οτι μετα απο την υπαρξη δυο χιλιαδεων ετων πολυεθνικων αυτοκρατοριων ειναι απογονος του Μεγα Αλεξανδρου?Ειναι πολυ γελοιο,αντιεπιστημονικο,αρλουμπα και αποτελει συνταυτιση με νεοφιλελε φασιστικες ιδεες της “νεας ταξης” της παγκοσμιοποιημενης ακροδεξιας τυραννιας.
  3.”Τα κολλητηλίκια, τα ρουσφετιλίκια, οι διορισμοί, οι εκμαυλισμοί, η αλίευση κομματικής πελατείας, αλλά και ταυτοχρόνως η υποταγή στους Δυνατούς, οι εκδουλεύσεις, οι συνάφειες, οι «δουλίτσες». Αστέρια σ’ αυτή τη δουλειά αυτοί οι τύποι, πεντάστερα” εινια ποιοι?Τα κομματα της αριστερας?της δεξιας?της εξουσιας?της καθε εξουσιας?γιατι να θελω να βολευτω να ειμαι αριστερος και να μη τρεχω πισω απο τα κομματα με εκλογικη δυναμη???
  4.Εθνικιστικες,φασιστικες,ναζιστικες,φονταμενταλιστικες μαζωξεις τις θεωρω μαζωξεις ανορθολογισμου και σκοταδισμου του μεσαιωνα ακρως επικινδυνες για αυτονοητους λιγους.Για ολα τα αλλα που σουρει στον Τσιπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνω αλλα ο ΣΥΡΙΖΑ εχει παψει να ειναι αριστερος απο τη πρωτη του μερα και ειναι στον χωρο της ακροδεξιας,του νεοφιλελευθερου φασισμου.
  ΤΩΡΑ θα καλεσω τον κυριο Σταθη Σταυροπουλου να γραψει ενα αρθρο που θα καταδικαζει την πρωτογενη καπιταλιστικη φασιστικη συστημικη εξουσιαστικη,ιμπεριαλιστικη,οικονομικη βια των κανονικων,των δεξιων φασιστων και μια γνωμη του για το αν αποδεχεται τηναντιτυραννικη βια ως δικαιωμα.

 9. Το άρθρο του Στάθη είναι ο καλύτερος τρόπος αποσυνδεσης του φασισμού από τον καπιταλιστικό γεννητορα του και συνεπώς συμβάλλει στην εξάπλωση του.Ταυτόχρονα αποδίδει στην Αριστερά το χαρακτήρα της φασιστικής, υιοθετώντας την ταύτιση φασισμού , κομμουνισμού . Προφανώς πρόκειται για τρικυμία εν κρανιω και όχι για συνειδητή επιλογή.

 10. α ρε ΣΤΑΘΗ ….. η πολλη Ρεπουση σου φταει και με τσουβαλιασες για τα καλα με μορφωματα που ΕΣΥ κι οχι εγω /εμεις θεωρουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ ! Α ρε ΣΤΑΘΗ η εξυπνη πένα από την μυτη του πιανεται

 11. Το ωραίο στην ιστορία είναι ότι ο Στάθης δεν καταλαβαίνει ότι αυτό, πρώτα στον ίδιο αναφέρεται, βλέπει όλα όσα φταίνε οι άλλοι, κατακεραυνώνει τους άλλους και την κυβέρνηση, αλλά ότι είναι γνήσιος υπηρέτης αυτής της κατάστασης, ότι είναι από εκείνους που διαμορφώνουν καταστάσεις μέσω της πένας του, δεν μπορεί βέβαια να το αντιληφθεί. Δεν είναι βέβαια ο μόνος ή ο πρώτος που αυτοαναιρείται, έχει προηγηθεί ο Μίκης!!!

 12. Με χαρά βλέπω 1800 likes για το συγκεκριμένο κείμενο.Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι όλοι μας γνωρίζουμε πως με την σάρα την μάρα ,τις γκρούπες με τις Μ.Κ.Ο. και τον κάθε κατεστραμμένο ή επιτήδειο δεν πάμε πουθενά.Ας ξεκαθαρίσει τουλάχιστον η ήρα από το στάρι.Ότι έχει απομείνει βέβαια διότι το δηλητήριο έχει καταστρέψει πολύ κοσμάκη.Πως είναι δυνατόν να μην βλέπουμε πως πρόκειται για σωματεμπορία κανονικότατη οι Μ.Κ.Ο. και οι συν αυτώ ,που αρπάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εκμεταλλευόμενοι πρόσφυγες ,μετανάστες ,εθισμένους δεν το καταλαβαίνω.Καταλαβαίνω πάντως πως όποιοι δεν αντιδρούν σε αυτά τα εγκλήματα κερδίζουν και αυτοί.Εχω φίλους παλιούς και συντρόφους χωμένους σε πολλά μεροκάματα των Μ.Κ.Ο. Πως γίνεται ο Στάθης που έχει στοχοποιηθεί από την Χρυσή Αυγή και θεωρείται απο τους Ευρωπαίους Ναζί σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους μέσα στους 10 πιο επικίνδυνους κομμουνιστές να τον λέτε φασίστα.Η γιαγιά μου έλεγε πως π… και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια.Όσο για τον Στάθη μπράβο του που έχει το σθένος , μετά απο τις αλλεπάλληλες απολύσεις του απο την εργοδοσία, τις απειλές απο τους νεοναζί και απο τα μπινελίκια που βλέπω ακόμα και στην Iskra στα σχόλια σας από επιτήδειους ή αφελείς , να αντιστέκεται.Μπράβο σου ρε σύντροφε!Γειά στο χέρι σου! Γράψε και για μένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας