Οι εργαζόμενοι της Alitalia απέρριψαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης

1598
Alitalia

Οι εργαζόμενοι στην Alitalia απέρριψαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας με ειδικό δημοψήφισμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Η καταμέτρηση βρίσκεται στην τελική της φάση, αλλά το «όχι» έχει ήδη ξεπεράσει το 50%.
Το σχέδιο προέβλεπε την μείωση του προσωπικού κατά 890 άτομα, τον περιορισμό των ρεπό και την περικοπή των μισθών κατά 8%.
Τις τελευταίες ημέρες, η ιταλική κυβέρνηση είχε παροτρύνει τους εργαζόμενους να εκφρασθούν θετικά, για να μπορέσει να εξασφαλισθεί η οικονομική επιβίωση και η ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι, όμως, εξέφρασαν με την ψήφο τους και την οργή τους για την κακοδιαχείριση του παρελθόντος.
Η Alitalia αναμένεται να εισέλθει σε καθεστώς έκτακτης διαχείρισης και, αν δεν βρεθούν νέοι μέτοχοι, είναι πολύ πιθανό να οδεύσει προς τη βαθμιαία, όσο και αμετάκλητη, διακοπή της λειτουργίας της.
Ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι συναντήθηκε με τον υπουργό οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα και τον υπουργό Μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελρίο σε μια προσπάθεια να χαράξουν στρατηγική και σχέδιο για την επόμενη μέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας