Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν Γερμανούς δημοσιογράφους στον Έβρο

1364
έβρο

Για παραβίαση απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης συνελήφθησαν δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι το απόγευμα της Παρασκευής στον Έβρο. Κρατούνται στο ΑΤ Διδυμοτείχου και αύριο, Σάββατο, θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Ορεστιάδας.
Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα ηλικίας 31 και 33 ετών αντίστοιχα που όπως δήλωσαν εργάζονται για την δημόσια τηλεόραση ARD.
Το περιστατικό συνέβη στις 16:30 το απόγευμα στην περιοχή Πραγγίου Διδυμοτείχου και τα δύο άτομα συνελήφθησαν για παραβίαση της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ).

Ρεπορτάζ για Τούρκους μετανάστες

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.
Εκεί ισχυρίστηκαν ότι εργάζονται στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Κινητοποίηση από τη γερμανική πρεσβεία

Όπως αναφέρει το evros-news, υπάρχει ήδη κινητοποίηση τόσο του καναλιού που εργάζονται όσο και της Γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και ποια ακριβώς είναι η κατηγορία.

Ερωτηματικά για τις συλλήψεις και την παραπομπή στον εισαγγελέα

Ερωτηματικά προκαλεί πάντως η περίεργη αυτή υπόθεση των συλλήψεων και ακόμα περισσότερα ερωτηματικά η παραπομπή των Γερμανών δημοσιογράφων στον εισαγγελέα.
Τα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα των ενεργειών αυτών από τις ελληνικές αρχές γίνονται ακόμα μεγαλύτερα, διότι ακολουθούν με απόσταση λίγων ημερών τις συλλήψεις, τις οποίες δικαίως επικρίναμε, των δύο στρατιωτικών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας