Δημοσκόπηση σοκ από εθελοντές επιστήμονες. Έκπληξη τα αντιμνημονιακά κόμματα. Στο 50% το Λευκό / Αποχή / ΔΞ-ΔΑ!

13536
δημοσκόπηση

Ο ξεπεσμός των περισσότερων εκ των επίσημων δημοσκοπήσεων δεν έχει όρια και προκαλεί τελικά μόνο γέλια.
Ανάλογα με τον πολιτικό προσανατολισμό του εντύπου που παραγγέλλει την δημοσκόπηση, ξέρουμε εκ των προτέρων τα αποτελέσματα της, γιατί τα «ευρήματα» της κατασκευάζονται σύμφωνα με τη λογική: Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.
Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημοσκόπηση της Kapa Research για λογαριασμό του «φανατικά» φιλο-Συριζαϊκού  «Έθνους» του Ιβάν Σαββίδη.
Τέσσερις μόνο μονάδες πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ (17,2%) από τη ΝΔ (21,6%), δηλαδή με τέτοια διαφορά που να διεκδικεί ακόμα και την πρωτιά σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.!!!
Γιατί μην αμφιβάλλετε την πρωτιά ονειρεύονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, έστω και με γελοίο ποσοστό κάτω του 20%.
Την ίδια ώρα, όπως είναι «αυτονόητο», η Kapa Research θάβει με ποσοστό γύρω στο 1%όλα τα ριζοσπαστικά εκτός Βουλής δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα, ενώ δεν διστάζει να «φουσκώνει» τεχνητά και να φέρνει στο προσκήνιο νοσηρά και διαπλεκόμενα βαθιά ακροδεξιά και βαθιά αποκρουστικά, μνημονιακά στη ουσία, μορφώματα , όπως η λεγόμενη Εθνική Ενότητα – ΛΑΟΣ του γνωστού Καρατζαφέρη και η λεγόμενη «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου, της ίδιας ακριβώς συνομοταξίας.
Βεβαίως, την εμπάθεια της, για να μην μιλήσουμε για «μίσος», την εκφράζει η Kapa Research και για ευνόητους λόγους, πρώτα απ’ όλα στην Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε), υποεκτιμώντας κατάφωρα την επιρροή της (1,5%), και αυτό διότι, όπως μας λένε στελέχη της ΛΑ.Ε, η ριζοσπαστική δημοκρατική αυτή παράταξη είναι η πλέον επικίνδυνη για το σύστημα, αφού επιμένει στην ανατροπή του εδώ και τώρα και διαθέτει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση με βαθύ ανεξαρτησιακό κοινωνικό προσανατολισμό και πρόγραμμα, αφού διαθέτει, επιπλέον, αγωνιστική κινηματική συγκρουσιακή λογική και πολιτική συνέπεια σε αρχές και αξίες, ενώ, ταυτόχρονα εμμένει σε ένα ενωτικό προσκλητήριο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Ευρήματα ΣΟΚ από ομάδα εθελοντών επιστημόνων

Η Iskra έχει στην διάθεση της  και δημοσιοποιεί απ’ αυτήν την θέση τα ευρήματα σοκ από πολύμηνη προσπάθεια και έρευνα της κοινής γνώμης την οποία κατέβαλε μια ομάδα ανεξάρτητων εθελοντών επιστημόνων που δούλεψε συστηματικά και μεθοδικά στην βάση ενός σύνθετου ερωτηματολογίου, προκειμένου να προσεγγίσει την δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα και να εξάγει αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τα προσεγγιστικά δεδομένα αυτήν της έρευνας σε ένα πολύ ρευστό σκηνικό, βγαίνουν τα εξής ποσοστά με πεδίο απόκλισης αρκετά ευρύ, ανάλογα με το κάθε κόμμα και παράταξη, απόκλιση που δεν μπορεί εύκολα να αποτυπωθεί σε ποσοστά και γι’ αυτό παρουσιάζεται μόνο μια μικρογραφία της:
ΝΔ: 15-16%
ΣΥΡΙΖΑ: 9-11%
ΚΚΕ: 3-4%
Κίνημα Αλλαγής: 2,5%-3%
Χρυσή Αυγή: 3-3,5%
Ένωση Κεντρώων: 1%
Ριζοσπαστικά Δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα* και οργανώσεις: 14-15%
Άλλα κόμματα: 2%
ΔΞ/ΔΑ-Λευκό -Άκυρο-Αποχή: 50,5%-46,5%
*Είναι οι αριστερές  ριζοσπαστικές και δημοκρατικές αντιμνημοναικές δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα εκτός βουλής
Η Iskra, χωρίς να υιοθετεί τα ευρήματα της ως άνω έρευνας, την παρουσιάζει, όμως, μετά βεβαιότητας ως μια έρευνα αξιόπιστων και  αμερόληπτων προθέσεων.
Στην βάση αυτής της έρευνας βλέπουμε, ως κύριο χαρακτηριστικό της, ότι η πλειοψηφία, σχεδόν, των πολιτών δεν έχει πειστεί από κανένα κόμμα και κυρίως αποστρέφεται έως απεχθάνεται τα κατεστημένα μνημονιακά κόμματα.
Να τονίσουμε, επίσης, το μεγάλο ποσοστό «έκπληξη» των προτιμήσεων που συγκεντρώνουν τα εκτός Βουλής ριζοσπαστικά και δημοκρατικά κόμματα που αμφισβητούν τα μνημόνια και την κηδεμονία της χώρας.
Για λόγους ευνόητους και για να μην θεωρηθεί ότι ευνοούμε συγκεκριμένη φιλική πολιτική δύναμη δεν αναφέρουμε τα επί μέρους ποσοστά αυτών των δυνάμεων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πλεύση Ελευθερίας, το ΕΠΑΜ, η Χριστιανική Δημοκρατία και άλλες συλλογικότητες που συγκεντρώνουν πολύ μικρότερα ποσοστά.
Να υπογραμμίσουμε ότι σύμφωνα με τους ερευνητές οι οποίοι διεξήγαγαν την ως άνω έρευνα, τα ποσοστά που δίδονται στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερεκτιμημένα για να μη θεωρηθούν «υπερβολικά». Αντίθετα, για τους ίδιους λόγους «υποεκτιμημένα» είναι τα ποσοστά των δημοκρατικών εκτός σημερινής Βουλής αντιμνημονιακών κομμάτων.
Είναι προφανές ότι η έρευνα αποκαλύπτει ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό τοπίο από το κατασκευασμένο που παρουσιάζουν οι περισσότερες κατεστημένες δημοσκοπήσεις.
Στην Ελλάδα υπάρχει ένα ριζικά νέο πολιτικό σκηνικό, όπου τον τόνο δίνουν και την έκπληξη κάνουν οι ριζοσπαστικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, με την ΛΑ.Ε σε πρώτο πλάνο.
Αυτό το γνωρίζουν άριστα τα κατεστημένα κέντρα.
Γι’ αυτό, πέραν των άλλων, και πέφτουν βροχή οι «στημένες» δημοσκοπήσεις.
Για να χειραγωγούν όσο είναι δυνατόν τους πολίτες και να τους κάνουν πλύση εγκεφάλου για την ύπαρξη μιας πλαστής διάταξης των πολιτικών δυνάμεων, στην οποία κυριαρχούν, δήθεν, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Τρέμουν ότι χωρίς αυτήν την δημοσκοπική χειραγώγηση και τον κατευθυνόμενο δημοσκοπικό βομβαρδισμό, το κατεστημένο πολιτικό σκηνικό θα αποσυντεθεί και θα διαλυθεί εντελώς.

Κ.Μ.

9 Σχόλια

  1. ΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!!!!

  2. Όσο αυτές οι αντιμνημονιακές δυνάμεις είναι κατακερματισμένες, θα μένουν μόνιμα εκτός Βουλής. Με χαρά άκουσα από χείλη εκπροσώπου της ΛΑΕ, ότι γίνεται προσπάθεια ενωτικής καθόδου στις εκλογές.
    Θα πρέπει κάποτε τα παθήματα του παρελθόντος, με τον κατακερματισμό των αριστερών δυνάμεων, να μας γίνουν μαθήματα.

      • Εδώ κάνεις μεγάλο λάθος!!! Αριστερές δυνάμεις υποτίθεται ότι κυβερνούν και σήμερα!!!?????Ο κόσμος δείχνει μεγάλη αποστροφή και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά!!!!! Μια είναι η λύση να αφήσουμε τις αριστερές και άλλες ιδεολογίες και να αγωνιστούμε όλοι μαζί να απελευθερωθεί η πατρίδα μας από τους κατακτητές ντόπιους και ξένους!!!!

  3. Κατά τη γνώμη μου αυτη η δημοσκόπηση δειχνει ότι η αντιμνημονιακή συνειδηση στην κοινωνια ειναι πλειοψηφία.
    Αν δεν ήταν, αυτο το 50% αποχής θα μοιραζοταν στα μνημονιακά κόμματα που παρεχουν καθε δυνατη επιλογη (δεξιά, κεντρο, “αριστερα”) για όποιον πιστευει ότι τα μνημονια “απελευθερώνουν”. Το γεγονος οτι δεν υποστηρίζουν καμια έκφανση του μνημονιακου τοξου σημαινει ξεκάθαρα ότι ανήκουν στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο.
    Γιατί όμως αυτό το ποσοστο πολιτών δεν στηριζει τελικα τα αντιμνημονιακα κόμματα?
    Η απάντηση νομίζω ειναι απλη:
    Δε θα δηλωσει υποστηριξη και δε θα πάει να ψηφισει κανενα αντιμνημονιακό κόμμα του 1-2%. Το θεωρει χάσιμο χρονου, χαμένη ψηφο. Οι πολίτες έχουν υποστεί πολλές ήττες. Δε θα πάνε σε μια ακόμη μαχη για να ηττηθούν ξανά. Γιαυτό απέχουν. Όμως δεν φοβούνται και δεν χειραγωγούνται.
    Για να κινητοποιηθεί και να συστρατευθει αυτος ο κόσμος θα πρεπει να δει ΜΙΑ κοινή αντιμνημονιακή σημαια και όχι 20. Να δει ΕΝΑ κίνημα και ΕΝΑ μετωπο που έχει σοβαρές πιθανοτητες να διεκδικήσει την εξουσια. Να δει ένα συγκροτημενο προγραμμα που θα υποστηριχτει και θα επικοινωνηθεί από όλους με τον ίδιο τρόπο.
    Γιαυτο η δημοσκόπηση αυτή ελπίζω να κινητοποιήσει όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις (αριστερές, πατριωτικες, δημοκρατικες) να ομονοήσουν και να συννενοηθούν.
    Η ευθύνη των αντιστοιχων ηγεσιών ειναι πολύ μεγάλη, ελπίζω να την αντιλαμβανονται.

  4. Δημοσκόπηση σοκ από εθελοντές επιστήμονες. Προσωπικά δεν χρειάζομαι κανενός
    ειδους δημοσκόπηση. Με την δουλειά που κάνω, κάθε μέρα έρχομαι σε επαφή με
    περίπου 20-25 άτομα, καθημερινούς ανθρώπους της διπλανής θα λέγαμε πόρτας. Η
    απέχθεια που εισπραττω απο αυτούς τους ανθρώπους για όλο το παλαιό πολιτικό
    σύστημα είναι κάτι πού δεν έχει ξανασυμβεί. Άνθρωποι που δηλώνουν τα παλαιότερα χρόνια ψηφοφόροι της ΝΔ, να δηλώνουν οτι δεν θα την ψηφίσουν. Οι ανάγκες και το αίσθημα της επιβίωσης επανακαθοριζουν την στάση όλων, η πραγματικότητα που βιώνει ο καθένας δεν επιδέχεται κανενός είδους προπαγάνδας.
    Για τους Συριζο-ψεκασμενους δε τι να πούμε απλα δεν υπάρχουν. Εδώ όμως υπάρχει
    ενα μείζον πρόβλημα που και στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται καθαρά με την αποχή. Ποιό είναι το πρόβλημα; Οτι δεν υπάρχει ένα πολιτικό σχήμα που να αποτελεί
    σημείο αναφοράς. Στην ερώτηση τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές; Η απάντηση είναι δεν ξέρω. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    • Εντοπίζεις το ίδιο κρίσιμο σημείο που αναφέρω και εγώ στο δικό μου σχόλιο, αυτό της αποχής.
      Αυτό πιστεύω είναι το κλειδί για την ανατροπή της μνημονιακής κατοχής.
      Και αυτό είναι το στοίχημα για το αντιμνημονιακό μέτωπο, να καταφέρει να εκφράσει και να εμπνεύσει αυτό το συντριπτικό ποσοστό πολιτών. Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη μπορεί να γίνει αποκλειστικά και μόνο με ενότητα όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων (αριστερών, πατριωτικών,δημοκρατικών) με κοινό πρόγραμμα και στόχευση.
      Η συνένωση αποκλειστικά αριστερών δυνάμεων δεν αρκεί καθώς αυτό το ποσοστό 50% αποχής δεν έχει αριστερή προέλευση και η αποστροφή του για τις εκλογές δεν οφείλεται σε αριστερό ή δεξιό πρόσημο.

  5. Ολοι είναι πρόθυμοι (και φωνακλάδες) να καταδικάζουν “το παλαιό πολιτικό σύστημα”, αλλά ελάχιστοι θέλουν να κάνουν το ίδιο και για το …παλαιό ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ σύστημα, που στέκεται από πίσω, ζει και θριαμβεύει καταπίνοντας τις ζωές μας.
    “Αντιμνημονιακοί”, podemos, “σκεπτικιστές”, εθνικιστές, ….σε δουλειά να βρισκόμαστε και νάχουμε να λέμε!
    Ανθρακες……..

  6. Μια είναι η λύση για να απελευθερωθεί η πατρίδα μας!Να ενωθούν όλα τα αντιμνημονιακα κόμματα!! Διαφορετικά θα εξαφανιστουμε από τον χάρτη με το σύστημα που μας κυβερνά!!!Ο κόσμος δεν πιστεύει κανέναν πια!!Για να πεισθεί θέλει να ακούσει μια φωνή με την πραγματικότητα!! Πρέπει παραμερισετε τις διαφορές σας και να αντιμετωπίσετε ρεαλιστικά την αλήθεια.Δεν μπορεί ένα κόμμα να υποστηρίζει εθνικό νόμισμα και ταυτόχρονα την παραμονή μας στήν ΕΕ.. Αυτό είναι αν όχι αδύνατο ασυμβίβαστο!!!!!Οι πολιτικές τις ΕΕ μας οδήγησαν στην σημερινή εξαθλίωση και γενοκτονία των Ελλήνων..!!!!Πως λοιπόν θα υποστηρίξει αυτό το κόμμα το εθνικό νόμισμα και την παραμονή μας στην ΕΕ??????..Ο κόσμος δεν θα το στηρίξει!!!! Και πάλι θα μας κυβερνά το σύστημα!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας