Ξύπνησε και η ΓΣΕΕ και αποφάσισε να ασχοληθεί με τις Κυριακές!

1586

Η γνωστή πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ: αφού περιόδευσε στους εργασιακούς χώρους για να αφουγκραστεί τα προβλήματα των εργαζομένων, αφού συντόνισε με επιτυχία τους εργατικούς αγώνες, αφού έκτισε το μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, περνά τώρα σε μια άλλη μεγάλη δράση!

Η ΓΣΕΕ, αποφάσισε να μην πάει διακοπές και να ασχοληθεί με την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας, κάνοντας διαδικτυακή καμπάνια με τίτλο: «Δεν ψωνίζω – Δεν δουλεύω».

Προσπαθεί επίσης να συντονιστεί με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, να πείσει τους καταναλωτές και βραβεύσει επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν τις Κυριακές (όλα αυτά πάντα μέσα από το διαδίκτυο).

Έλεος!

Η ΓΣΕΕ δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει την Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΙΥΕ), η οποία από το 2013 και μετά, απεργεί κάθε Κυριακή που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και δίνει αγώνα για τις Κυριακές και με τους εργαζόμενους και με τους εμπόρους.

Η ΓΣΕΕ κάνει πως αγνοεί την Συμμαχία για την ΚΥΡΙΑΚΗ μεταξύ ΟΙΥΕ – ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ. Κάνει πως αγνοεί τον τετραετή αγώνα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων εμπόρων, ώστε τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ενάντια στη μνημονιακή νομοθεσία του 2013, που όχι μόνο τη διατήρησε άθικτη η σημερινή Κυβέρνηση, αλλά αντίθετα πρόσθεσε άλλες 32 Κυριακές!

Έλεος! Όχι άλλη υποκρισία.

Κανένα από τα ηγετικά στελέχη της ΓΣΕΕ και της ΕΕΚΕ τα οποία αποφάσισαν τη δράση για τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ δεν έχει πατήσει το πόδι του, ούτε σε μία (1) απεργιακή Κυριακή εδώ και 4 χρόνια, αφήνοντας την ΟΙΥΕ, τα σωματεία τους και τους εργαζόμενους να δίνουν μόνη τους τον αγώνα. Ούτε πρόκειται φυσικά να εμφανιστεί κάποιος από αυτούς την ΚΥΡΙΑΚΗ 16/7/2017, όταν η ΟΙΥΕ και τα Σωματεία θα είναι έξω από τα μαγαζιά.

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο στηρίζουν τις πραγματικές και όχι εικονικές δράσεις. Στηρίζουν τις Απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΙΥΕ. Στηρίζουν τη δική τους πραγματική ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Καλούμε την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ να αφήσει στην άκρη τις εικονικές – διαδικτυακές δράσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και να καταδικάσει τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τα μνημονιακά μέτρα στην πράξη, με την οργάνωση πραγματικών αγώνων και μέσα από το συντονισμό των εργαζομένων!

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας