Ν.Κορέα: Κατασκευάζει πόλη στη θάλασσα-Η ΑΟΖ μετατρέπεται σε “γαλάζιο εθνικό έδαφος”

1463

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συζήτηση που είχαν πρόσφατα από τα Παραπολιτικά(90,1FM) ο Παν. Λαφαζάνης, ο Α. Μαζαράκης (συντονιστής) και ο Κ. Γρίβας μίλησαν εκτενώς για τη νέα διεθνή τάση να μετατραπεί σταδιακά η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) σε χώρο πλήρους εθνικής κυριαρχίας και στην ουσία σε “γαλάζιο εθνικό έδαφος” και ως τέτοιο να αξιοποιηθεί πολιτικά, οικονομικά, ενεργειακά, στρατιωτικά και γεωστρατηγικά από το κάθε κράτος.

Η Τουρκία δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, βρισκόμενη “πάντα” ένα βήμα μπροστά κατά την έκφραση του Ερντογάν έχει εισάγει με επεκτατικούς όρους την έννοια της “γαλάζιας πατρίδας” στο Αιγαίο, τη Μ. Θάλασσα και την Ανατ. Μεσόγειο, την οποία μάλιστα έχει οριοθετήσει σε σχετικούς επίσημους χάρτες , την ώρα που η Ελλάδα καθεύδει και το ελληνικό κατεστημένο ούτε παίρνει χαμπάρι τις συγκλονιστικές αλλαγές που συντελούνται στις γεωστρατηγικές προοπτικές και τις συνοριακές θαλάσσιες ανακατατάξεις, που σε λίγο χρονικό διάστημα θα αλλάξουν την εικόνα του κόσμου.

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω και προς ενημέρωση των αναγνωστών μας παραθέτουμε στη συνέχεια μια είδηση, η οποία είναι ενδεικτική της κοσμογονίας που έρχεται σε σχέση με την αξιοποίηση των θαλασσών, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν εξίσου πολύτιμες, αν όχι και πολυτιμότερες, από την στεριά:

“Έπεσαν οι υπογραφές για την δημιουργία της πρώτης βιώσιμης επιπλέουσας πόλεως στον κόσμο, που θα δημιουργηθεί στην Νότιο Κορέα. Συγκεκριμένα, ο δήμος της Μπουσάν στην Νότιο Κορέα, ο UN-Habitat και ο OCEANIX έβαλαν τις υπογραφές για την υλοποίηση του πρότζεκτ στα ανοικτά των ακτών της πόλεως στην οποία ζουν 3,4 εκατομμύρια κάτοικοι. Σχεδιασμένο από το Bjarke Ingels Group (BIG), το φιλόδοξο πρότζεκτ πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια και προβλέπει μια πόλη από εξαγωνικές πλατφόρμες, η οποία θα είναι ανθεκτική σε φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες, τσουνάμι και τυφώνες.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας