Ν. Ηλείας: Ένα νέο περιβαλλοντικό έγκλημα κυοφορείται στα πλαίσια της λογικής του Καπιταλισμού

μαρτίου

Η συνέχεια του οικολογικού εγκλήματος του Ελληνικού, από την φερόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και τα προωθεί με τα φερέφωνα της (βλέπε Συντονιστές Αποκεντρωμένων διοικήσεων) που θέλουν να καταπατήσουν παραλιακά δάση που έχουν τεράστιο προστατευτικό ρόλο και ένα από αυτά είναι στον Ν. Ηλείας.
Προσπαθούν επιμελώς να εμφανίσουν μεγαλόπνοο σχέδιο με τίτλο “Δασικό χωριό εναλλακτικού τουρισμού“.
Τα 1100 στρέμματα των παραλιακών δασών Μαραθιάς, Σαβαλίων, Ροβιατας και Δουνεικων, των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ήλιδας κινδυνεύουν άμεσα να καταπατηθούν και να αλλάξουν χρήση από το νεοεμφανιζόμενο σύλλογο φίλων Χελωνίτη κόλπου σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας και με ξένες επενδύσεις αγνώστου προελεύσεως.
Ας μας δώσουν στοιχεία επίσημα οι υπεύθυνοι υπουργοί σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, πόσο είναι το ποσοστό στο ΑΕΠ των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια και ποιο το όφελος της Ελληνικής οικονομίας.
Από παλαιότερη εργασία μου που αναφέρεται στις”Δομικές αντιφάσεις του καπιταλισμού στο περιβάλλον και στον Πρωτογενή τομέα” είχαν αναδειχθεί τρομακτικές καταστροφές, όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και στις άλλες περιοχές του πλανήτη. Ήτοι από μια μεριά η μεγιστοποίηση του κέρδους των πολυεθνικών, βλέπε Αμαζόνιο, Νότια Αφρική, το νησί της Ευτυχίας- Ναούρου κοντά στην Αυστραλία, τα δικά μας ορυχεία στις Σκουριές, που έχουν τραγικά αποτελέσματα, όπως ερημοποίηση, όξινη βροχή, φαινόμενο θερμοκηπίου, άγονα εδάφη, πλημμύρες κλπ, ένας ατελείωτος κατάλογος φθίνουσας μορφής που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην εξαφάνιση της χλωρίδας και πανίδας και στην καταστροφή του πλανήτη.
Η έννοια της ανάπτυξης είναι μια παθογένεια, διότι δεν νοείται άναρχη και ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του πλανήτη στο βωμό του κέρδους, αλλά ορθή γεωργική πρακτική, ολοκληρωμένη διαχείριση και επί του ορθότερου αειφορική διαχείριση όλων των πλουτοπαραγωγικών πόρων στον πρωτογενή τομέα και περιβάλλον (Γεωργία, Δασοπονία, αλιεία, ορυκτός πλούτος).
Καλό είναι να μελετήσουν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες που έχουν την ευθύνη και υπογράφουν το έργο του Έγκελς”Η διαλεκτική της φύσης” αν και παλιό επίκαιρο όσο ποτέ.
Ένα βουβό ρεύμα ανατροπής που κυοφορείται από τις κινηματικές δράσεις, όπως το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, άλλες συλλογικότητες, σωματεία, περιβαλλοντικοί σύλλογοι, δημοτικές παρατάξεις, είναι έτοιμο από ένα μέτωπο όλων των αντιμνημονιακων, ριζοσπαστικών και γνήσιων αριστερών δυνάμεων, να βρει την συνισταμένη των δυνάμεων για να βάλει τις βάσεις για μια Νέα Ελλάδα, χωρίς Επιτροπεία, χωρίς οικονομικούς δολοφόνους, χωρίς μετανάστευση των νέων με ένα μεταβατικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που δημιούργησε η επέλαση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε, κανένας εφησυχασμός.
Για μια Ελλάδα της Ανεξαρτησίας, της Δικαιοσύνης, της Αξιοκρατίας, της δίκαιης κατανομής του παραγόμενου πλούτου, ένα λαϊκό πανηγύρι μετάβασης προς τον μετασχηματισμό των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας