«Αν θες να φτιάξεις υποδομές επιπέδου ΝΑSA, δεν μπορείς να έχεις στο μυαλό σου τη μάσα.»

2152
nasa

Ανακοίνωση Γρ. Τύπου της Λαϊκής Ενότητας
Η παραίτηση και οι καταγγελίες του κ. Κριμιζή, παρότι δεν μας εκπλήσσουν, καθώς το κομματικό κράτος εμπνεύσεως ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας «ζει και βασιλεύει» και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μας υπενθυμίζουν πως στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», όσο κι αν επιμείνουν ορισμένοι Υπουργοί όπως ο κ. Παππάς, ότι καινοτομούν με πρωτοποριακές και μοντέρνες υπηρεσίες όπως ο ΕΛΔΟ, δεν προχωράει τίποτα.
Η πρωτοπορία και η επιστημονική εξέλιξη απαιτούν αξιοκρατία και σεβασμό στην επιστημονική κατάρτιση και όχι μικροπολιτικά συμφέροντα και διαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ από «εκλεκτούς» μη-έχοντες καμία σχέση με τις επιστήμες του διαστήματος και το αντικείμενο του ΕΛΔΟ.
Παράλληλα οι δηλώσεις του κ. Παππά,  ο οποίος στην προσπάθεια του να «συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα», έσπευσε να υπεκφύγει των ευθυνών του με επιχείρημα πως ο ΕΛΔΟ δεν θα διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, το μόνο που έκαναν ήταν να αφήσουν παντελώς αναπάντητες τις καταγγελίες του κ. Κριμιζή,  ο οποίος από μόνος του είχε παραδεχτεί ότι η χρηματοδότηση γίνεται από την ευρωπαϊκή ένωση και η διαχείριση της από επιλεγμένους διοικητικούς υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου άσχετους με το επιστημονικό αντικείμενο του ΕΛΔΟ.
Το «κομματικό πάρτι», που στήθηκε στις πλάτες των επιστημόνων, που έσπευσαν να στελεχώσουν τον ΕΛΔΟ, συνεχίζεται και θα συνεχίζεται είτε αυτοί παραμείνουν, είτε αυτοί αποχωρήσουν απογοητευμένοι για την ενέργεια τους να εμπιστευτούν τις διαβεβαιώσεις του κ. Παππά πως πρόκειται για κάτι καινοτόμο.
Τίποτα καινοτόμο δεν μπορεί να προκύψει, όσο οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες πρωταγωνιστούν στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος και όποιες προσπάθειες γίνονται για να εκσυγχρονιστεί η Ελλάδα, θα πρέπει να εξυπηρετούν αποκλειστικά την επιστημονική αποστολή και όχι την διαχείριση των ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων από αναρμόδιους «καλοθελητές».
Δυστυχώς στην Κυβέρνηση έχουν επιλέξει τις παγιωμένες μικροκομματικές πολιτικές, που καταστρέφουν αργά και σταθερά την χώρα αντίθετα με την προσέλκυση Ελλήνων επιστημόνων διεθνούς βεληνεκούς, οι οποίοι όμως λόγω της κατάρτισης τους και τους κύρους τους, αρνούνται δικαιολογημένα να γίνουν συνένοχοι του κομματικού κράτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας