Ν.Δ. όπως ΣΥΡΙΖΑ: Σε Total, ExxonMobil, ΕΛΠΕ οι υδρογονάνθρακες Κρήτης-Ιονίου

1048
μονοπώλια

Στα μονοπώλια της Ενέργειας παραδίδονται οι υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Ιόνιο, με  τέσσερα νομοσχέδια για την κύρωση των τεσσάρων συμβάσεων μίσθωσης για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με «Total», «ExxonMobil» και «Ελληνικά Πετρέλαια».

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «η κύρωση των συμβάσεων -οι διαπραγματεύσεις για τις οποίες διήρκεσαν από το 2015 έως το 2019- ενισχύει την εξωστρέφεια της Ελλάδας στον αναπτυσσόμενο τομέα υδρογονανθράκων και συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης μεγάλων διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών που θα επενδύσουν 140 εκατ. ευρώ στο στάδιο των ερευνών».

Το υπουργείο ενημερώνει πως για τις δυο θαλάσσιες περιοχές «Νοτιοδυτικά Κρήτης» και «Δυτικά Κρήτης» εισάγονται προς κύρωση οι δυο συμβάσεις που υπεγράφησαν στις 27 Ιούνη 2019 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινοπραξίας «Total», «ExxonMobil» και «Ελληνικών Πετρελαίων». Για τη θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο» εισάγεται προς κύρωση η σύμβαση που υπεγράφη στις 9 Απριλίου 2019 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινοπραξίας «Repsol» – «Ελληνικά Πετρέλαια».

Για τη θαλάσσια περιοχή «Περιοχή 10 Ιόνιο Πέλαγος» (Κόλπος Κυπαρισσίας) εισάγεται προς κύρωση η σύμβαση που υπεγράφη στις 9 Απριλίου 2019 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των «Ελληνικών Πετρελαίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας