Ντούμα: Στοιχεία για «σκηνοθετημένο» βίντεο θα παρουσιάσει η Ρωσία

1537
σκηνοθετημένο

Η Ρωσία προτίθεται να παρουσιάσει στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) μάρτυρες από τη Συρία που συμμετείχαν στο σκηνοθετημένο βίντεο της οργάνωσης «Λευκά κράνη» περί της δήθεν επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, όπως ανακοίνωσε με ανάρτηση της στην σελίδα της στο Τwitter η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στον ΟΑΧΟ.
Όπως διευκρίνισε η μόνιμη ρωσική αντιπροσωπεία, η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (26/4). Αρχικά, θα ενημερωθούν τα μέλη του ΟΑΧΟ, ενώ στη συνέχεια θα επακολουθήσει συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή μαρτύρων από την Συρία.
Στην ύπαρξη μαρτύρων είχε αναφερθεί κατά την διάρκεια ομιλίας του στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού στις 16 Απριλίου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΑΧΟ, Αλεξάντρ Σουλγκίν.
Σύμφωνα με τον Σουλγκίν, οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες που πραγματοποίησαν έρευνα στην πόλη Ντούμα δεν εντόπισαν καμία ένδειξη ότι έγινε χρήση χημικών όπλων. Ωστόσο, κατάφεραν να βρουν άτομα που συμμετείχαν στο σκηνοθετημένο βίντεο, το οποίο είχε παρουσιασθεί ως αποδεικτικό στοιχείο της επίθεσης με χημικά όπλα που είχε γίνει στην Ντούμα στις 7 Απριλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας