Νέος διαγωνισμός για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

823
λιγνιτικές

Σε νέο διαγωνισμό προχωράει η κυβέρνηση για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, μετά την κήρυξη ως άγονου του πρώτου διαγωνισμού.

Όπως επισημαίνεται, ο διαγωνισμός θα γίνει με όρους ακόμη πιο ικανοποιητικούς για τους υποψήφιους αγοραστές των μονάδων, καθώς η πώλησή τους είναι στα προαπαιτούμενα της αυστηρής “μεταμνημονιακής” εποπτείας.

Άλλωστε, λόγο για σημαντική καθυστέρηση και ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την πώληση, έκανε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη δεύτερη έκθεση αξιολόγησης.

Ήδη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την “έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας” για τη διενέργεια δεύτερου διαγωνισμού, στον οποίο θα είναι διαφορετική η διαδικασία υπολογισμού της εμπορικής αξίας των λιγνιτικών μονάδων.

Η ΔΕΗ θα ορίσει εκτιμητή που λάβει υπόψη του αντίστοιχες εμπορικές συναλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, αλλά και τα αποτελέσματα του προηγούμενου άγονου διαγωνισμού.

Σύμφωνα με την τροπολογία, θα δημοσιευτεί δημόσια πρόσκληση από τη ΔΕΗ και σε διάστημα επτά ημερών θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον τόσο οι υποψήφιοι αγοραστές του πρώτου διαγωνισμού όσο και όποιοι άλλοι το επιθυμούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας