Νέα όπλα που επιτρέπουν στη Ρωσία να διασφαλίσει τα “πρωτεία” της

800
Νέα όπλα που επιτρέπουν στη Ρωσία

Η Ρωσία γνωρίζει, ότι η αντιπαλότητα της με την Αμερική και την Κίνα για το διάστημα, είναι τέτοια που δεν μπορεί να καυχηθεί ότι έχει την ηγεμονία της Υπερδύναμης και  γι ‘αυτό, εκσυγχρονίζει το «στρατηγικό δυναμικό αποτροπής».

Αυτό συμβαίνει διότι, αφ ενός μεν η Αμερική ανακοίνωσε έναν νέο τύπο Ένοπλων Δυνάμεων,  που θα ασχολείται με το διάστημα ( τις ονόμασε Διαστημικές Δυνάμεις ) και αφ ετέρου η Κίνα, σχεδιάζει την κατασκευή  διαστημικού σταθμού.

Όμως έχει δύο υπερόπλα, που θα της  επιτρέψουν να εξασφαλίσει την επιρροή της σε παγκόσμιο επίπεδο και να αποτρέψει την πιθανότητα σύγκρουσης, μεταξύ των Ηνωμένων  Πολιτειών και της Κίνας.

Σύμφωνα με τον  Γερμανό καθηγητή και πολιτικό επιστήμονα Thomas Jaeger, αυτά είναι, το μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα Poseidon και ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon.

Ο Jaeger ξεχώρισε το πυρηνικό υποβρύχιο drone Poseidon (2M39) και τον υπερηχητικό πύραυλο Zircon (3M22).

Ο ειδικός, μιλώντας για το 2Μ39, σημείωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αντιδράσει με πυρηνική επίθεση από τα βάθη του ωκεανού.

Ο Jaeger εκτίμησε επίσης τις δυνατότητες του πυραύλου Zircon, επισημαίνοντας την τεράστια ταχύτητά του, γεγονός που καθιστά αδύνατη την κατάρριψή του.

Ο Γερμανός καθηγητής δεν ξέχασε να μας υπενθυμίσει, ότι η Ρωσία δεν σταμάτησε να εκσυγχρονίζει τέτοια όπλα και πρωταρχικός στόχος της είναι να «εκφοβίσει τον εχθρό».

Σύμφωνα με τον Jaeger, τα δύο νέα οπλικά συστήματα, θα δώσουν στη Μόσχα ακριβώς αυτό που θέλει επιρροή στην παγκόσμια σκηνή και την ευκαιρία, να μην τεθεί σε πιθανή σύγκρουση μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Jaeger λέει, ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, το κάνει αυτό για να ξεκινήσει μια νέα φάση στη ρωσική πολιτική στην παγκόσμια σκηνή.

Το Poseidon, είναι ένα ρωσικό έργο ενός μη επανδρωμένου υποβρύχιου οχήματος, εξοπλισμένου με πυρηνικό σταθμό.

Είναι μια πυρηνική τορπίλη, που  το κύριο καθήκον της  είναι η εκτόξευση ενός πυρηνικού όπλου στις ακτές ενός πιθανού εχθρού, για την καταστροφή κρίσιμων παράκτιων στοιχείων της οικονομίας του εχθρού και την πρόκληση εγγυημένης απαράδεκτης ζημιάς στο έδαφος της χώρας, δημιουργώντας τεράστιες ζώνες ραδιενεργής  μόλυνσης, τσουνάμι και άλλες καταστροφικές συνέπειες μιας πυρηνικής έκρηξης.

Το Zircon, είναι ένας ρωσικός υπερηχητικός αντιπυραυλικός πύραυλος, που αναπτύχθηκε από την NPO Mashinostroyenia.

Είναι μέρος του συγκροτήματος 3K22 Zircon. Σύμφωνα με διάφορους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο, ο πύραυλος Zircon διαφέρει από όλους τους άλλους πυραύλους υψηλής ταχύτητας.

Αυτή η σύγκριση, αφορά τόσο τους διαφορετικούς τύπους ρωσικών πυραύλων κατά των πλοίων, όσο και τους πυραύλους κατά πλοίων από ξένες χώρες.

Έχει ταχύτητα 8,5 Mach και η εμβέλειά του μπορεί να ξεπεράσει τα 500 km. Το “Zircon” μπορεί να καταστρέψει τόσο τους στόχους της θάλασσας, όσο και του εδάφους.

Η χρήση του νέου πυραύλου, προβλέπεται από πλοία και υποβρύχια που έχουν ήδη παραχθεί ή είναι υπό κατασκευή, για να δεχθούν  τα πυραυλικά συστήματα “Caliber”.

Ο πρωταρχικός σκοπός του “Zircon”, όπως και άλλα CD, είναι για εχθρικά επιφανειακά πλοία διαφόρων κατηγοριών, από φρεγάτες έως αεροπλανοφόρα, καθώς και τα επίγεια στρατιωτικά του αντικείμενα εντός της ακτίνας καταστροφής.

Τα χαρακτηριστικά ταχύτητας του Zircon (περίπου 10.200 km / h), το καθιστούν απρόσιτο, στα υπάρχοντα εχθρικά πυραυλικά αμυντικά συστήματα. Είναι σχεδόν αδύνατο, να αποφύγουμε έναν τέτοιο πύραυλο και να εντοπίσουμε την εκτόξευσή του εγκαίρως.

Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας