Νέα συγκέντρωση συνταξιούχων βράδυ Πέμπτης (17/5) έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας

2160
δικαστική

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νόμου Κατρούγκαλου έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην «Πανεπιστημίου» πραγματοποιήσαν την Πέμπτη, 17/5, το βράδυ συνταξιούχοι όλων των ταμείων αλλά και χήρες ζητώντας την πλήρη κατάργηση του ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισαν την παραίτηση του προέδρου Σακελαρίου έντιμη και σωστή.

Κρατώντας τα πανό τους συνταξιούχοι και χήρες φώναξαν συνθήματα κατα του νόμου Κατρούγκαλου και ζήτησαν απο τους δικαστές να σταθούν στο ύψος τους και να βγάλουν αντισυνταγματικό τον νόμο του πρώην υπουργου Εργασίας.

«Ο νόμος Κατρούγκαλου πρέπει να καταργηθεί… με το σακάκι στους ώμους δεν γίνετε πολιτική και να περπατάει μέσα στους διαδρόμους. Η σύνταξη μου η επικουρική ήταν 480 ευρώ και την έκαναν 150. Ειναι δυνατόν;» διερωτάται ο κ. Κώστας συνταξιούχος.

«Δουλέψαμε 40 χρόνια και άλλοι έφαγαν τα χρήματα και άλλοι πληρώνουν, ειναι δυνατόν οι κρατήσεις μας να πηγαίνουν υπέρ πίστεως και σε εμάς τίποτα; Και ο καθένας για να καλύπτει τα ελλείμματα να ψηφίζει νόμους αυθαίρετα χωρίς να υπολογίζει πως θα ζήσει ο συνταξιούχος. Το δικαστικό σώμα να σκεφτεί πως μεθαύριο θα είναι και αυτοί συνταξιούχοι» υπογράμμισε η κ. Μαρία.

Από την πλευρά τους οι χήρες του συλλόγου «ΑΞΙΑ» που βρέθηκαν έξω από το ΣτΕ υπογράμμισαν το γεγονός πως οι συντάξεις που λαμβάνουν προέρχονται από τις νόμιμες κρατήσεις των μισθών των συζύγων τους όταν εκείνοι βρισκόντουσαν στην ζωή ενώ οι προτάσεις περί εργασίας με πεντάμηνα ή οκτάμηνα ειναι εκ του πονηρού καθώς δεν συμβαδίζουν στο αίτημα τους για αξιοπρεπή διαβίωση.

«Ο νόμος αυτός έβαλε ηλικιακά κριτήρια προκειμένου να χορηγείται η σύνταξη χηρείας μείωσε το ποσοστό από το 70% στο 50% και έβαλε στις προϋποθέσεις και τα έτη γάμου για να μπορεί να λάβει μια σύζυγος η ένας σύζυγος την σύνταξη. Εμείς θέλουμε πίσω τις εισφορές των συζύγων μας. Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε τα δεδουλευμένα. Απαιτούμε αυτά που έχουν δώσει οι σύζυγοι μας και έμμεσα και για εμάς και τα παιδιά μας να τα λάβουμε πίσω» είπε μεταξύ άλλων η κ. Χριστίνα Τζέντούρα, χήρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας