Νέα παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ για το επίδομα ειδικού σκοπού στους Ναυτεργάτες

747
Νέα παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ

Στις καλένδες της γραφειοκρατίας και της κυβερνητικής πολιτικής έχει για άλλη μια φορά “σκαλώσει” η καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού για τους Ναυτεργάτες που βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας τους μήνες Ιούλη – Αύγουστο – Σεπτέμβρη και μέχρι χθες δεν είχαν πιστωθεί στους τραπεζικούς τα 534 ευρώ που αντιστοιχούν κατά μήνα.

Για τους μήνες Οκτώβρη – Νοέμβρη ούτε λόγος να γίνεται αφού ακόμη δεν έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες των ναυτιλιακών εταιριών προς τα λιμεναρχεία και το ΝΑΤ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της ΠΕΝΕΝ προς όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες (ΥΕΝ – Λιμεναρχεία – Εταιρίες – Οίκο Ναύτη) που με διαδοχικές παρεμβάσεις της απαίτησε να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία σε βάρος των δικαιούχων Ναυτεργατών!!

Από τον έλεγχο που κάναμε διαπιστώσαμε ότι μέχρι χθες το μεσημέρι ο αριθμός των Ναυτεργατών που έχουν αποσταλεί  από τις υπηρεσίες του ΝΑΤ, με σκοπό σήμερα να πιστωθούν σε αυτούς τα 534 ευρώ, ανέρχονται  μόνο σε 180 άτομα – δικαιούχους του επιδόματος (!!!) ενώ πιο σημαντικά αυξημένος είναι ο αριθμός αυτών που σύμφωνα με το ΝΑΤ θα έχουν αποσταλεί στον Οίκο Ναύτη έως την Τετάρτη ώστε να τους χορηγηθεί το ειδικό επίδομα.

Στο μεταξύ πραγματικό κομφούζιο επικρατεί με τα στοιχεία των δικαιούχων Ναυτεργατών που αφορούν το ίδιο επίδομα για τους μήνες Μάη – Ιούνη 2020 που εδώ οι ευθύνες συγκεκριμένων εταιριών είναι σοβαρότατες αφού διαπιστώνεται ότι από την μια είχαν τους Ναυτεργάτες σε αναστολή εργασίας και από την άλλη κατέθεταν στοιχεία για την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών!!!

Αυτή η διαδικασία όπως προκύπτει αφορά και τους επόμενους μήνες!!!

Κλείνοντας  να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Οίκου Ναύτη όσες εκκρεμότητες τακτοποιηθούν και αποσταλούν στις υπηρεσίες τους έως και την Πέμπτη θα προωθηθούν τα χρήματα σε αυτούς πριν τα Χριστούγεννα.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας