Νέα νίκη της ΛΑΕ και του κινήματος: Ανεστάλησαν πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας

1977
εκδήλωση

Νέα νίκη της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Οι κινητοποιήσεις, που είχαν εξαγγελθεί από τη ΛΑΕ και την «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών» κάτω από συγκεκριμένα συμβολαιογραφεία, που είχαν προγραμματίσει για σήμερα εκατοντάδες ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, πανικόβαλαν την πολιτική και οικονομική συμμορία που τους προωθεί και τους ανάγκασαν να αναστείλουν πολλούς από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σ’ αυτά. Μάλιστα πολλούς από αυτούς τους ανέστειλαν την τελευταία στιγμή.

Η “Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών” και η ΛΑ.Ε, παρά τις διώξεις και τα χημικά και παρά την χαφιεδίστικη και αστήρικτη δικογραφία σε βάρος του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών διοργάνωσαν  και σήμερα, Τετάρτη, 20/06/2018, στην Αθήνα αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Σταδίου 43, που πραγματοποιούνταν, μεταξύ άλλων, ένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και ένας λαϊκής κατοικίας, καθώς και στις μεγαλύτερες πόλεις σ’ όλη τη χώρα. Τελικά κάτω από την πίεση αυτής της κινητοποίησης αναστάλθηκε ο ένας από τους δύο αυτούς πλειστηριασμούς.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ Παναγιώτη Λαφαζάνη, η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών».

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει να λέει ψέματα περί δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, μόνο για αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα 489 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν ακίνητα αξίας πολύ κάτω από αυτό το δήθεν κυβερνητικό πλαφόν και μεταξύ αυτών δεκάδες αφορούν πρώτες κατοικίες.

Ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων,  είχαν προγραμματιστεί να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ισόγειο διαμέρισμα 26 τμ. με τιμή πρώτης προσφοράς 23.000 ευρώ, διαμέρισμα 87 τμ. με τιμή πρώτης προσφοράς 56.000 ευρώ για οφειλή 113.375 ευρώ, ημιυπόγεια αποθήκη με τιμή πρώτης προσφοράς 23.500 ευρώ και οφειλή 82.755 ευρώ, μικρό κατάστημα και μικρό διαμέρισμα για ποσό οφειλής 85.654 ευρώ και πάει λέγοντας. Με επισπεύδουσα, ως συνήθως, στο ξεσπίτωμα του κόσμου, την Τράπεζα Πειραιώς.

Η ΛΑΕ και τα κινήματα και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους  ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς διαμήνυσαν για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και ότι η αρπαγή λαϊκής περιουσίας και κατοικίας δεν θα περάσει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας