Μ.Λαζάρεβα-Ναγκόρνο Καραμπάχ: Είναι ένας πόλεμος για την αγαπημένη πατρίδα, την ελευθερία

1505

Η Iskra παραθέτει την συνέντευξη που παραχώρησε η Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στην Αρμενία, Μαρία Λαζάρεβα,για την εισβολή των Αζέρων-μισθοφόρων-Τούρκων στην πατρίδα της. Σύμφωνα με δημοσιεύματα άλλων ΜΜΕ, αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων-Αρμένιων εθελοντών που αναχωρούν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

500-800 εθελοντές ετοιμάζονται για την συμμετοχή τους στην αποστολή. Επίσης, να σημειώσουμε ότι αυτή η είδηση της αδελφοσύνης και της έμπρακτης αλληλεγγύης των λαών μας , δεν διέφυγε των τουρκικών site.

Το Anadolu σχολίασε ότι  Αρμένιοι”μισθοφόροι” αναχωρούν για να πολεμήσουν τους Αζέρους (!).

Θεωρούν μισθοφόρους νέους και νέες ακόμα και ηλικιωμένους ανθρώπους που από  την αγωνία τους να μην πέσει η πατρίδα τους  στον εχθρό φεύγουν για το μέτωπο!

Αυτοί οι “μισθοφόροι” δεν πληρώνονται με μισθούς από την κεντρική τράπεζα της Λιβύης του Φ.Σάρατζ και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αλλά με τεράστιες θυσίες, με προσωπικά τους έξοδα πηγαίνουν να πολεμήσουν !

Ο Hikmet Hajiyev, εκπρόσωπος του της Προεδρίας και του ΥΠΕΞ των Αζέρων, προειδοποίησε αυτούς τους “μισθοφόρους” (Αρμένιους και Έλληνες) ότι θα γίνουν στόχος από τον στρατό ενώ επίσης, προειδοποίησε τους δημοσιογράφους ξένων ΜΜΕ ότι μένουν παράνομα σε κατεχόμενα εδάφη! Ήδη δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν σοβαρά τις προηγούμενες μέρες και μεταφέρθηκαν σε γαλλικά νοσοκομεία.

Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, νέοι βομβαρδισμοί των  τουρκικών F-16 στοχοποιούν υποδομές και κατοικημένες περιοχές στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Δείτε το βίντεο από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς:

Ακολουθεί η συνέντευξη της Μαρίας Λαζάροβα που παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην ιστοσελίδα greekrivieranews.

Μαρία Λαζάρεβα:  “Έλληνες πολεμούν στο πλευρό Αρμενίων στο Αρτσάχ”

Έλληνες ομογενείς που ζουν στο Αρτσάχ και στην Αρμενία, πολεμούν στο πλευρό Αρμενίων δηλώνει η πρόεδρος των ελληνικών κοινοτήτων της Αρμενίας Μαρία Λαζάρεβα.

Η ίδια μιλώντας αποκλειστικά στο  greekrivieranews.gr υπογραμμίζει ότι στο Αρτσάχ υπάρχει μια μικρή ελληνική κοινότητα περίπου 40 ατόμων με την οποία είναι σε καθημερινή επαφή. “Αρκετοί εθελοντές και στρατιώτες ελληνικής καταγωγής τώρα βρίσκονται στο Αρτσάχ, πολεμάνε για την πατρίδα τους, οπού γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Ο λαός είναι ενθουσιασμένος, αισιόδοξος. Εμπιστευόμαστε τον στρατό μας και το ηρωικό μας πνεύμα. Αυτό δεν είναι ένας πόλεμος για ένα μικρό κομμάτι χώματος, είναι ένας πόλεμος για την αγαπημένη πατρίδα, την ελευθερία” τονίζει η Μαρία Λαζάρεβα.

Πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση;

Όταν έχουμε έναν γείτονα Τούρκο, κάθε στιγμή πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο․ Βεβαίως, οι εχθροπραξίες δεν είναι κάτι καινούριο τα τελευταία χρόνια. Είχαμε έναν πόλεμο τεσσάρων ημερών τον Απρίλιο του 2016, από τον οποίο το Αζερμπαϊτζάν δεν πέτυχε πολλά. Οπότε ξέραμε ότι η εκδίκηση δεν θα αργήσει. Και βέβαια οι εχθροπραξίες και η ήττα των Αζέρων φέτος τον Ιούλιο στα σύνορα Αρμενία -Αζερμπαϊτζάν έπρεπε να έχουν συνέχεια.

Αυτό που γίνεται τώρα στα εδάφη μας δεν το λέμε απλές εχθροπραξίες, αλλά πόλεμο, λόγω της έκτασης του και των μεθόδων των μαχών. Το θέμα είναι, ότι ο τωρινός πόλεμος δεν πραγματοποιείται μόνο μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και δεν διεξάγεται μόνο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ αλλά και στην Αρμενία.

Υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκη  της Τουρκίας σε ότι συμβαίνει;

Ένα τουρκικό αεροσκάφος F16 χτύπησε ένα δικό μας Su-25. Ακόμα και αν ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν δεν χρησιμοποιεί τουρκικά όπλα, οι ανακοινώσεις Ερντογάν ότι οι Αρμένιοι πρέπει να φύγουν από τα αζερικά εδάφη είναι μια απόδειξη, ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει σύμμαχο του την Τουρκία. Η αρμενική πλευρά ανέλυσε τα γεγονότα και παρατήρησε ότι η Πολεμική Αεροπορία των Αζέρων λειτουργεί υπό τη διοίκηση των Τούρκων.

Εκτός από θύματα έχετε και τραυματίες. Μπορούν τα νοσοκομεία να αντεπεξέλθουν;

Τα νοσοκομεία στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ και την Αρμενία έχουν αρκετούς τραυματισμένους, αλλά τα καταφέρνουν. Πολλοί γιατροί και απλοί εθελοντές πήγαν στο Αρτσάχ για να βοηθήσουν τους ντόπιους γιατρούς․ Στις βαριές περιπτώσεις μεταφέρουν τους τραυματισμένους στο Γερεβάν, Αρμενία.


Τι στήριξη περιμένει η Αρμενία από της χώρες με τις οποίες έχει στενή σχέση;

Από την εμπειρία μας έχουμε καταλάβει, ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία δεν ξέρουν τη γλώσσα διαπραγματεύσεων, μάχονται άδικα και πονηρά. Και όπως είπε ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας, Πασινιάν: «Η διεθνής κοινότητα δήλωσε ξεκάθαρα πως η συμμαχία Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας πραγματοποιεί πόλεμο εναντίον του Αρτσάχ και της Αρμενίας με τη βοήθεια μισθοφόρων και τρομοκρατών».

Οι άλλες χώρες πρέπει να καταλάβουν, ότι οι Τούρκοι είναι ένας κίνδυνος, μια καταστροφή για όλη την ανθρωπότητα. Το θέμα τώρα δεν είναι να βοηθήσουν τους Αρμένιους να νικήσουν, αλλά να προστατέψουν την ανθρωπότητα από τους Τούρκους.

 

*Με πληροφορίες από τον Έλληνα δημοσιογράφο Paul Antonopoulos 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας