Μ.Ζαχάροβα προς ΗΠΑ για ΝΑΤΟ-Ουκρανία: «Μην ξεχνάμε ποιοί έριξαν ατομικές βόμβες»

612
Μ.Ζαχάροβα προς ΗΠΑ για ΝΑΤΟ-Ουκρανία

Η Μαρία Ζαχάροβα αντέδρασε στη δήλωση της Τζέν Ψάκι σχετικά με το δικαίωμα της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μαρία Ζαχάροβα απέναντι στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέν Ψάκι σχετικά με το δικαίωμα της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε πρόσφατα ότι «τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ αποφασίζουν ποιος είναι μέλος του ΝΑΤΟ και όχι η Ρωσία. Και έτσι ήταν πάντα η διαδικασία και έτσι θα προχωρήσει. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε από πού προέρχεται η πρόκληση αυτή τη στιγμή. Όχι από τις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε από την Ουκρανία».
Σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, η κ. Ζαχάροβα ανέφερε: «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ποιος έριξε ατομικές βόμβες στον άμαχο πληθυσμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, που σκότωσε ανθρώπους σε επιθέσεις ναπάλμ στο Βιετνάμ, που βομβάρδισε τους πολίτες του Βελιγραδίου με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου, που κατέθεσε ψευδείς μαρτυρίες κατά της Βαγδάτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ παρουσιάζοντας κατασκευασμένα αποδεικτικά στοιχεία».
Στη συνέχεια της δήλωσής της επισήμανε περιπτώσεις δολοφονιών ηγετών τρίτων χωρών και στο πως αντιμετωπίστηκαν αυτές από τις ΗΠΑ.
«Εκτέλεσε τον Ιρακινό Πρόεδρο Σαντάμ Χουσεΐν με απαγχονισμό και απόλαυσε τη φρικτή δολοφονία του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος πραγματοποίησε δεκάδες επαναστάσεις , ο οποίος επινόησε τις ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες που έκτοτε έχουν διεισδύσει σε όλο τον κόσμο» τόνισε.
Συνέχισε την δήλωση της με αναφορές σε παρεμβάσεις και πιέσεις των ΗΠΑ σε διάφορα μέρη του πλανήτη και στο πώς αυτές επηρέασαν την διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια.
«Οργάνωσε προκλήσεις με χημικά όπλα στη Συρία και το χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για να βομβαρδίσει τη χώρα, που αναδιαμόρφωσε το πολιτικό τοπίο των ευρωπαϊκών δημοκρατιών μέσω πιέσεων και παρεμβάσεων, που πρόδωσε τους συμμάχους του στο Αφγανιστάν, που θεωρούσαν τη Λατινική Αμερική ως την «αυλή» της και διεξήγαγε ανθρωπιστικά πειράματα εκεί για δεκαετίες» είπε χαρακτηριστικά.
Στον επίλογο της δήλωσης της ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν παραβιάσει τη διεθνή συνθήκη και αποχώρησαν μονομερώς από πολλές συμφωνίες για τη στρατηγική σταθερότητα και ασφάλεια και «έχουν καταφύγει σε παράνομες κυρώσεις, εκβιασμούς και απειλές για να επιτύχουν το δικό τους οικονομικό και γεωπολιτικό όφελος».
«Είναι σημαντικό να τα θυμάστε αυτά και να μην τα ξεχνάτε, Τζεν» κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας