Μ.Ανατολή εναντίον Ελλάδας; Διάβημα Ιράν για στήριξη Μητσοτάκη της δολοφονίας Σολεϊμανί

1556
ελλάδας

Η όλο και βαθύτερη και πιο τυφλή πρόσδεση της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και στο πολεμοχαρές κατοχικό Ισραήλ φέρνει τη χώρα μας, εξαιτίας αυτής της δουλοπρεπούς στάσης του ελληνικού κατεστημένου, απέναντι με όλο και περισσότερες χώρες της Μ. Ανατολής, με κίνδυνο από φιλική χώρα του Αραβικού και Μουσουλμανικού κόσμου να μετατραπεί σε στόχο.

Μετά την αδικαιολόγητη διακοπή από μέρους της χώρας μας των διπλωματικών σχέσεων με την Συρία του Άσαντ, ο οποίος Άσαντ έχει επικρατήσει της ωμής επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας του, ήρθε τώρα η ευθεία στήριξη από τον Μητσοτάκη της δολοφονίας του Σολεμαϊνί από τις ΗΠΑ με εντολή του προέδρου Τραμπ, πράγμα που επέφερε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας από την πλευρά της Τεχεράνης εναντίον της Αθήνας.

Η Ελλάδα, συνεχίζοντας αυτήν την υποτελή τακτική στα δυτικά κέντρα και το Ισραήλ, κινδυνεύει να μετατραπεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε στόχο των μουσουλμανικών χωρών της Μέσης Ανατολής με άκρως επικίνδυνες συνέπειες για τα εθνικά μας θέματα αλλά και με επώδυνες επιπτώσεις σε σειρά από άλλους τομείς της εθνικής και οικονομικής μας ζωή.

To Ιράν προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Ελλάδα για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί, μιλώντας στο Atlantic Council, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε παρέμβασή του σε εκπομπή του OPEN TV, όπου επιβεβαίωσε το διάβημα και το ότι έχει προκύψει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιράν και Ελλάδας μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα στηρίζει την απόφαση των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής Φαίη Μαυραγάνη αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ που είχε μεταδώσει την Παρασκευή δημοσιογράφος του Open, σύμφωνα με το οποίο η Τεχεράνη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της.

Τότε ο Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε την είδηση, σχολίασε ότι δεν έχει δει, ακόμη, το κείμενο του διαβήματος και ενημέρωσε ότι σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά του Ιράν, δεν έχω δει το κείμενο και θα έχω νομίζω σε λίγη ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος ζήτησε να μου μιλήσει. Τον ξέρω τον κ. Ζαρίφ, έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, είναι ένας ιδιαιτέρως ευφυής άνθρωπος, καταλαβαίνει ποια είναι η ευρύτερη ελληνική τοποθέτηση, καταλαβαίνουμε εμείς γιατί το Ιράν θέλει σε αυτή τη συγκυρία να μας θέσει τα θέματα με τον τρόπο που αυτό τα βλέπει, θα δούμε τι έχει να μου πει και με χαρά θα τον ακούσω».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας