.Μπουρλά: «Θα εμβολιάζεστε μια φορά το χρόνο για πολλά χρόνια ακόμη»

695
Θα εμβολιάζεστε μια φορά το χρόνο

Μια είδηση «βόμβα» έβγαλε η συνέντευξη του Α. Μπουρλά στο BBC.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer ανακοίνωσε κάτι που μέχρι στιγμής πλανιόταν μόνο ως υποψία στα παγκόσμια media. Συγκεκριμένα o ισχυρός άνδρας της Pfizer δήλωσε πως  θα χρειαστεί οι πολίτες να εμβολιάζονται σε ετήσια βάση κατά του νέου κορονοϊού,  προκειμένου όπως είπε «να διατηρηθεί πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας».

 Έτσι, το αφεντικό της Pfizer επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο τρόπο πως δεν ξεμπερδεύουμε από τον κορωνοϊό σε καμία περίπτωση.

Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο BBC, o Α.Μπουρλά υποστήριξε σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πόσες δόσεις εμβολίου είναι πιθανό να χρειαστούν για την προστασία των πολιτών, ότι θα είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός κάθε χρόνο για τα επόμενα έτη που έρχονται, προκειμένου να διατηρηθεί ένα «πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας».

Ο επικεφαλής της Pfizer, υποστήριξε ότι τα εμβόλια θα είναι απαραίτητα για τα επόμενα χρόνια και παρά το γεγονός ότι τα κέρδη και οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατακόρυφα, αρνήθηκε το γεγονός ότι η εταιρεία του επωφελήθηκε από τις πωλήσεις των εμβολίων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το κάθε εμβόλιο πωλείται όσο μια… μερίδα φαγητό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες, η Pfizer έκανε γνωστό ότι έως το τέλος του έτους θα παρασκευάσει 180.000 δόσεις και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του επόμενου έτους.

Ταυτόχρονα, ο CEO της φαρμακοβιομηχανίας η οποία αρνείται να δώσει τις πατέντες για το εμβόλιο, παρά τις πιέσεις που δέχεται, υποστηρίζει ότι το νέο φάρμακο κατά του κορωνοϊού το οποίο ονομάζεται Paxlovid, δεν θα επηρεαστεί από την μετάλλαξη Όμικρον:

«Τα καλά νέα όσον αφορά τη θεραπεία μας, σχεδιάστηκε με αυτό το μυαλό, σχεδιάστηκε με το γεγονός ότι οι περισσότερες μεταλλάξεις έρχονται σε αιχμές. Έτσι αυτό μου εμπνέει εμπιστοσύνη ότι η θεραπεία δεν θα επηρεαστεί, η στοματική μας θεραπεία δεν θα επηρεαστεί από αυτόν τον ιό» υποστήριξε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας