Μπορεί και στην Ελλάδα να αναπτυχθεί κίνημα ανάλογο των «κίτρινων γιλέκων»

1158
Λαφαζάνης
Ο Παν. Λαφαζάνης μίλησε στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» και στην εκπομπή του Μπάμπη Κούτρα και του Νίκου Φελέκη.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «το κίνημα των κίτρινων γιλέκων δεν προκαλεί μόνο ένα πολιτικό σεισμό στην Γαλλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη».

Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «το κίνημα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει, επιπλέον, ότι τελειώνει και δεν έχει μέλλον η ευρωζώνη αλλά και η ΕΕ. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε αυτές τις διαφαινόμενες εξελίξεις, τόσο καλύτερα για τον τόπο.

Οι τελευταίοι που προσπαθούν να στηρίξουν σθεναρά την ευρωζώνη είναι ο Μακρόν και η Μέρκελ και αυτοί βλέπουμε να καταβυθίζονται. Βεβαίως ως Ελλάδα πρέπει να προχωρήσουμε τάχιστα, έπρεπε να το είχαμε κάνει από χθες, στο εθνικό μας νόμισμα αλλιώς η χώρα μας δεν έχει κανένα οικονομικοκοινωνικό μέλλον».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «ο Αλ. Τσίπρας ξεπούλησε στην κυριολεξία όλες τις θετικές δεσμεύσεις του παλιού ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να δικαιωθεί λαθροχειρώντας και συστήνοντας «κωλοτούμπες» παντού. Δείτε με πόση ευκολία και ανοησία καταφέρθηκε κατά του Brexit, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την δική του συνθηκολόγηση. Δείτε επίσης τις συστάσεις για παρόμοια Kolotoumpa με την δική του και στην Ιταλική κυβέρνηση. Ο Αλ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εξελιχθεί σε πολιτικά εξαμβλώματα επικίνδυνα για όλη την Ευρώπη».

Ο Παν. Λαφαζάνης ερωτώμενος σχετικά τόνισε ότι «πλέον ο Τσίπρας έχει εξελιχθεί στους πολιτικοποιημένους κύκλους της Ρωσικής κοινωνίας ως ένα από τα πιο αντιπαθή πρόσωπα αφού έχει εκχωρήσει την χώρα μας ως στρατιωτικό οικόπεδο στους Αμερικανούς».

Ο Παν. Λαφαζάνης επεσήμανε, επίσης, «ότι υπάρχουν πολλές αναλογίες με την Γαλλία και ότι μπορεί και στην Ελλάδα να αναπτυχθεί ένα ανάλογο κίνημα με αυτό των κίτρινων γιλέκων της Γαλλίας». Αν ξεσηκωθεί ο κόσμος, τόνισε, «δεν υπάρχει περίπτωση να προβάλλει δίκαιο αίτημα και να μην ικανοποιηθεί και να μην νικήσει. Αυτό δείχνει το κίνημα των κίτρινων γιλέκων».

Ερωτηθείς επίσης, για το μέτωπο των αντισυστημικών δυνάμεων ο Παν. Λαφαζάνης επισήμανε «ότι σε αυτό το απόλυτα αναγκαίο μέτωπο χρειάζεται να συμμετάσχουν όλες, χωρίς καμιά εξαίρεση, οι αριστερές, προοδευτικές, πατριωτικές, δημοκρατικές αντισυστημικές δυνάμεις. Όποιοι δεν θα συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο αντιμνημονιακό μέτωπο εξ αντικειμένου βοηθάνε το σύστημα ότι και να λένε εναντίον του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας