Μπάγερν: “Οι κόκκινοι ενάντια στον ρατσισμό”

903
μπάγερν

Την ώρα που χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Μόναχο και σε πολλές άλλες γερμανικές πόλεις για να διαδηλώσουν εναντίον της αστυνομικής βίας και υπέρ της φυλετικής ισότητας, οι παίκτες της Μπάγερν πήραν ξεκάθαρη θέση ενάντια στον ρατσισμό.

Πριν από την έναρξη του αγώνα με τη Λεβερκούζεν, οι παίκτες των «κόκκινων» έκαναν προθέρμανση φορώντας φανέλες που έφεραν το hashtag «Black Lives Matter» (οι ζωές των μαύρων έχουν αξία), καθώς και το σλόγκαν της επίσημης καμπάνιας του βαυαρικού συλλόγου «Reds Against Racism» (οι κόκκινοι ενάντια στον ρατσισμό).

«Η Μπάγερν υποστηρίζει έναν κόσμο, στον οποίο ο ρατσισμός, οι διακρίσεις, το μίσος, η αδικία και η βία δεν έχουν θέση. Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και οι εικόνες από τις Ηνωμένες Πολιτείες μας έχουν συγκλονίσει όλους» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο πρόεδρος των πρωταθλητών Γερμανίας, Χέρμπερτ Χάινερ, και προσθέτει: «Είναι ένα θέμα του να δείξουμε ενεργά και δυνατά τα χρώματά μας. Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία και οι κόκκινοι ενάντια στο ρατσισμό. Υποστηρίζουμε την ενότητα που ξεπερνά κατά πολύ τον αθλητισμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του αγώνα με τη Λεβερκούζεν όλοι οι παίκτες της Μπάγερν φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια που έγραφαν τις λέξεις «Black Lives Matter».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας