Μητσοτάκης: Αξιόπιστος εταίρος(δορυφόρος) ΗΠΑ. Τραμπ: Άλλα λόγια για Τουρκολυβικό Μνημόνιο

1449
μητσοτάκης

Ο Μητσοτάκης με μια ακραία δουλοπρεπή δήλωση είπε προκαταβολικά και σχεδόν υπηρετικά προς τον Τραμπ, κατά τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο, ότι οι ΗΠΑ “πρέπει να είναι βέβαιες ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένας σταθερός και αξιόπιστος εταίρος τους“(δορυφόρος).

Αυτή η προπετής δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη εισέπραξε από τον Τραμπ μια απάντηση άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε σχετικά με την θέση των ΗΠΑ για το Τουρκολυβικό Μνημόνιο. Προφανώς ο Πρόεδρος Τραμπ αν δεν στηρίζει ανοιχτά το απαράδεκτο Τουρκολυβικό Μνημόνιο, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δυσαρεστήσει τον “φίλο” του Ερντογάν.

Οι διθύραμβοι της κυβέρνησης για την υποστήριξη των εθνικών μας θεμάτων από τις ΗΠΑ αλλά και την Ε.Ε δεν έχουν απολύτως καμία επαφή με την πραγματικότητα. Οι ΗΠΑ γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την δεδομένη και παραδομένη Ελλάδα και τα νόμιμα συμφέροντα της, ενώ η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, χωρίς καμία βούληση και παντελώς αδύναμη, χωρίς να τολμά καν να ονοματίσει την Τουρκία, τάσσεται υποκριτικά με ένα γενικόλογο ακαδημαϊκό τρόπο κατά της ανάμειξης τρίτων στη Λιβύη.

Ζούμε το φιάσκο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και των δυτικών συμμαχιών της  καθώς και την κατάρρευση μιας κατεστημένης πολιτικής τάξης των Αθηνών, μετρίων και εθελόδουλων, ανίκανων να προασπίσουν τα πιο στοιχειώδη και ζωτικά για την ύπαρξη της χώρας εθνικά οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα.

 

Κ.Μ

Υ.Γ: Αποτελεί ωμή περιφρόνηση όχι τόσο στον κ. Μητσοτάκη αλλά κυρίως προς την ίδια την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θέλησε να πραγματοποιήσει, όπως κάνει με όλους τους ηγέτες των χωρών που συναντά, κοινή συνέντευξη τύπου με τον Κ. Μητσοτάκη, ώστε να υποστεί ερωτήσεις και να ακούσουμε από τον ίδιον τις επίσημες θέσεις των ΗΠΑ που αφορούν τα κρίσιμα εθνικά θέματα που αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο η Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας