Με ευλογίες ΗΠΑ η αποχώρηση Νετανιάχου από το τιμόνι του Ισραήλ

484
Με ευλογίες ΗΠΑ η αποχώρηση
“Μην ξεχνάμε ότι ο Μπάιντεν θέλει να προχωρήσει το Παλαιστινιακό, προωθώντας τη λύση των δυο κρατών, και να επαναφέρει το Ιράν στην Πυρηνική Συμφωνία, κάτι που ο Νετανιάχου τορπίλιζε” σχολιάζει στο Sputnik ο Παλαιστίνιος αναλυτής Νασίμ Αλάτρας.
Αλλαγή σελίδας στο Ισραήλ. Τίτλοι τέλους πέφτουν στην αμφιλεγόμενη πρωθυπουργία του διεφθαρμένου Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έδωσε ο πρόεδρος Ρέουβεν Ρίβλιν στον ηγέτη της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφο Γιαΐρ Λαπίντ, που ναι μεν εμφανίζεται ως υπέρμαχος της λύσης των δυο κρατών (παρότι θιασώτης του εποικισμού στην Παλαιστίνη!), αλλά σχεδιάζει να σχηματίσει «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» με τη συμμετοχή της ακροδεξιάς.
«Η αλλαγή σελίδας και προσώπου στην ηγεσία της χώρας είναι στάχτη στα μάτια, με τις ευλογίες των ΗΠΑ, προκειμένου να αποκατασταθεί διεθνώς η εικόνα του Ισραήλ, που είχε τρωθεί με τον διεφθαρμένο Νετανιάχου- αν και διεφθαρμένη ήταν διαχρονικά η επίσημη πολιτική στο Ισραήλ. Είναι πολύ ισχυρό το εβραϊκό λόμπι εντός των Δημοκρατικών, με πολλά στελέχη του να έχουν εβραϊκή καταγωγή. Γνωρίζουν καλά πως μόνο με αλλαγή στην πολιτική σκηνή του Ισραήλ θα μπορούσε να συνεργαστεί στο μέλλον η Αμερική με τη χώρα. Μην ξεχνάμε ότι ο Μπάιντεν θέλει να προχωρήσει το Παλαιστινιακό, με λύση των δυο κρατών, και να επαναφέρει το Ιράν στην Πυρηνική Συμφωνία, κάτι που ο Νετανιάχου τορπίλιζε» σχολιάζει στο Sputnik ο Παλαιστίνιος αναλυτής Νασίμ Αλάτρας.
«Σε όλη την ιστορία του Ισραήλ, από το ’48, την ίδρυσή του, όλοι οι πρωθυπουργοί προέρχονταν από τον σκληρό πυρήνα του ισραηλινού στρατού και τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, και μετείχαν στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων. Πολλοί ήταν στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων της Αγγλίας. Όλοι πλην της σκληροπυρηνικής Γκόλντμπεργκ, που αρνούνταν όμως ακόμη και την ύπαρξη του Παλαιστινιακού λαού» προσθέτει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας