Μετά τους Άραβες και Κινέζους, αποχωρεί και η Μ.Λάτση από Ελληνικό

3128
αποχωρεί

Αίσθηση προκαλεί η είδηση της αποχώρησης της οικογένειας Μαριάννας Λάτση από την επένδυση του Ελληνικού, την ώρα μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια ανεύρεσης κεφαλαίων για την πραγματοποίηση του έργου.

Η αποχώρηση της Μαριάννας Λάτση από την επένδυση του Ελληνικού, η οποία ακολούθησε την αποχώρηση Κινέζων και Αράβων από το έργο, προκαλεί πελώρια ερωτηματικά και δείχνει παραστατικά τον πειρατικό και τυχοδιωκτικό χαρακτήρα της σχεδιαζόμενης επένδυσης με αποκλειστική διεύθυνση του Σπύρου Λάτση. Όπως φαίνεται κανένας δεν θέλει να συμμετάσχει σε ένα έργο που έχει όλο και πιο αβέβαιο χαρακτήρα, ενώ ο σχεδιασμός του περισσότερο μοιάζει να έχει ένα καθαρά ληστρικό προσανατολισμό και να βασίζεται στην πελατειακή διαπλεκόμενη σχέση κυβέρνησης και του μεγαλοεπενδυτή.

Ειδικότερα, η Μαριάννα Λάτση πούλησε χθες Παρασκευή πακέτο 8.900.000 μετοχών της Lamda Develοpment, ενώ θα ακολουθήσει και η πώληση πρόσθετου πακέτου 5.992.760 μετοχών. Συνολικά, δηλαδή, στο πλαίσιο της συμφωνίας της οικογένειας Λάτση, θα μεταβιβαστεί το 8,42% της Lamda Develοpment.

Όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετά από συμφωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings (CLH) που είναι η βασική μέτοχος της Lamda Develοpment πώλησε 8.900.000 μετοχές της εισηγμένης και «θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5,992,760 μετοχών της Lamda Develοpment AE προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Develοpment ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας