Μεσαιωνικό σκοτάδι: Επικυρώθηκε η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Αλαμπάμα

799
σκοτάδι

Τον νόμο που απαγορεύει την άμβλωση σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, τον αυστηρότερο που τίθεται σε ισχύ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, επικύρωσε η κυβερνήτρια της Αλαμπάμα Κέι Άιβι.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την πολιτειακή Γερουσία και είχε ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων εν μέσω των προσπαθειών πολλών αμερικανικών πολιτειών όπου κυβερνούν Ρεπουμπλικάνοι να αναγκάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επανεξετάσει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Ο νόμος δεν προβλέπει εξαιρέσεις, ούτε καν σε περιπτώσεις αιμομιξίας ή βιασμού, παρά μόνο αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας ή το έμβρυο έχει κάποια «θανατηφόρα ανωμαλία». Οι γιατροί που κάνουν αμβλώσεις αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης από 10 ως 99 χρόνια.

Το κείμενο προκαλεί έντονες αντιδράσεις και οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων έχουν ήδη προαναγγείλει πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του νομοθετήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόπειρα απαγόρευσης των αμβλώσεων είχε γίνει πέρσι και στην Πολωνία, που απετράπη μετά από δημοψήφισμα. Επίσης, μόλις πέρσι νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις στην Ιρλανδία και πάλι με δημοψήφισμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας