Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο: Σε ετοιμότητα οι Αρχές προς εκκένωση οικισμών

776

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στη Χίο, σε αγροτοδασική έκταση κοντά στη ΒΙΑΛ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της πυρκαγιάς εστάλησαν αρχικά 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου. Επιπλέον, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δυο ελικόπτερα και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Oι πρώτες εικόνες από την πυρκαγιά:

Σύμφωνα με το Ράδιο Αλήθεια της Χίου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στο σχολείο Βαβύλων και έχει κατεύθυνση τα Σκλαβιά και το Θολοποτάμι. Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπήρχαν επιπλέον ένα με δυο μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή, με το ένα εξ αυτών να εντοπίζεται στην Καρδαμάδα. Η περιοχή που καίγεται έχει κυρίως ελαιόδεντρα.

Λίγο μετά τις 12:00, ωστόσο, λόγω της έντασης των ανέμων και του μεγέθους της φωτιάς, δόθηκε εντολή οι κάτοικοι των οικισμών Θολοποτάμι και Σκλαβιάνα να βρίσκονται σε ετοιμότητα να εκκενώσουν τους οικισμούς αν παραστεί ανάγκη. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ.

Ελικόπτερο που επιχειρεί στην πυρκαγιά της Χίου / Φωτό: Πολίτης Χίου/politischios.grΕλικόπτερο που επιχειρεί στην πυρκαγιά της Χίου
H ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στη Χίο:

Να σημειωθεί ότι εκτός από τους πυροσβέστες, στην περιοχή επιχειρούσαν μονάδες της αστυνομίας και του στρατού.

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων προς την περιοχή, σύμφωνα με το Astraparis, γίνεται εκτροπή μέσω της Καλλιμασιάς, προκειμένου να είναι ελεύθερη η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Καναντέρ τη στιγμή της ρίψης νερού / Φωτογραφία: Astraparis.grΚαναντέρ τη στιγμή της ρίψης νερού

Σε ύφεση η πυρκαγιά

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε (ώρα 12:30) ότι η εισήγηση προς τα δυο χωριά ώστε να είναι σε ετοιμότητα εκκένωσης δόθηκε κυρίως λόγω των πυκνών καπνών που υπάρχουν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά, κατά την ίδια πηγή, ξεκίνησε από χωράφια κοντά στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, το οποίο, ωστόσο, δεν απειλήθηκε. «Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη. Αντιμετωπίζουμε αυτή την ώρα τις διάσπαρτες εστίες που υπάρχουν στα καμμένα» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής λίγο πριν τις 14:00.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας